علاوه بر برگزاري اين نمايشگاهها، چاپ تمبر صنايعدستي از ديگر مقولههايي بود که از سوي سرپرست اداره کل توسعه و ترويج معاونت صنايعدستي و هنرهاي سنتي کشور مطرح شد تا بلکه اين مهم نيز به عنوان يک ضرورت، مطرح و در دستور کار مسئولان صنايعدستي کشور قرارگيرد.
هرچند درج اين اخبار نيز مرهم مناسبي براي خاتمه اعتراض هنرمندان و صنعتگران نشد چنانکه هنرمندان باز هم از فقدان اتحاديههايي شايسته که حق هنرمندان خود را ضايع نکنند، سخن گفتند.
با اين وجود خبرهاي اميدوار کننده در صنايعدستي نيز کم نبود زيرا احياي رشتههايي مانند زيلوبافي، افزايش صادرات پارچههاي قلمکار به کشورهاي آسياي جنوبشرقي و پرداخت 800 ميليون ريال تسهيلات به تعاوني چوب اخبار بسيار خوشي براي معاونان استانهاي کشور بود تا نسبت به گسترش مراکز آموزشي خود توجه بيشتري کرده ودر خصوص رفع مشکلات هنرمندان اقداماتي شايسته بهعمل آورند.
هرچه بود گلايه کمتري در خبرها ديده ميشد؛ چنانکه بيشتر هنرمندان و صنعتگران افزايش کيفيت توليداشان را از مهمترين دلايل فرو ش بالاي آن در بازارهاي داخلي و بين المللي دانسته و درصدد بالا بردن سطح کيفي محصولاتشان هستند آنان همچنين بسته بندي مناسب با سليقه روز دنيا را عامل ديگري در به فروش رفتن محصولات صنايع دستي عنوان ميکنند.
به هرجهت اخبار منتشر شد. چه نگرانکننده و چه اميدواردهنده!
پارچههاي قلمکاراصفهان به کشورهاي جنوب شرقي آسيا ميرود
پارچههاي قلمکار اصفهان پس از فرش بالاترين رقم صادرات اين استان را به خود اختصاص داه است چنانچه\" احمد اديب \"معاون صنايعدستي و هنرهاي سنتي اصفهان منطقه اصلي فعاليت قلمکاران را درشهر اصفهان و منطقه دليگان ميداندو يادآور ميشود، تاکنون 163 کارگاه قلمکارسازي از اين معاونت پروانه فعاليت گرفتهاند.
وي قلمکار سازي را از جاذبههاي استان معرفي ميکند و ميافزايد اين رشته در گذشته از جايگاه ويژهاي برخوردار بوده است و امروزه نيز به کشورهاي جنوب شرقي آسيا صادر ميشود.
يک تعاوني چوب در اروميه 800 ميليون ريال تسهيلات بانکي دريافت کرد
بيشترين فعاليت هنرمندان در آذربايجان غربي درخصوص مصنوعات چوبي و گليم است که مهاباد و پيرانشهر مرکز اين توليدات به شمار ميرود.
توليداتي مانند عصا، مجسمه، تخته نرد و تابلوهاي چوبي از جمله مهمترين توليدات چوبي اين منطقه به شمار ميرود و معاونت صنايعدستي اين استان نيز تلاش خود را براي هر چه زودتر پرداخت شدن تسهيلات به فعالان تلاش ميکند.در همين خصوص يک تعاوني چوب در اروميه 800 ميليون ريال تسهيلات بانکي دريافت کرد.
پس از شناسايي و بررسي آثار هنرمندان توسط کارشناسان اقدامات لازم براي ورود آثار به موزه انجام ميشودتا اين آثار در معرض ديد علاقهمندان داخلي و خارجي قرار گيرد.
خاتم شيراز با 20 سال گارانتي
محمدهادي ستايش، استاد خاتمساز شيرازي حداقل 20 سال گارانتي براي توليداتش دارد.
اين استاد خاتمکار با اشاره به اينکه اصل خاتم متعلق به شيراز است و کهنترين آثار کشف شده خاتم شيرازي است، معتقد است استادکاران قديمي که در اصفهان کار ميکنند ميدانند که با مهاجرت عدهاي از خاتمسازان شيراز به اصفهان و تربيت شاگرد در آنجا خاتم در اصفهان رواج يافت.
وي با اظهار تأسف از اينکه هماکنون هنرمندان اصفهان کميت را فداي کيفيت کردهاند، ميگويد استفاده از مواد اوليه نامرغوب ممکن است سود خوبي را نصيب توليدکننده کند، اما ضربه بزرگي را به هنر ايرانزمين وارد ميکند.
صنايعدستي صاحب تمبر ميشود
سرپرست اداره کل توسعه و ترويج معاونت صنايعدستي و هنرهاي سنتي از چاپ تمبر صنايعدستي خبر ميدهد و آن را يکي از برنامههاي ترويجي اين اداره ميداند که پس از مذاکره صنايعدستي و انعقاد قرارداد با پست بزودي در دسترس عموم مردم قرار ميگيرد.
به اعتقاد مهرداد امير آقايي موضوع تمبرهاي پيشنهادي معاونت، رشتههاي شاخص صنايعدستي است که طي نشستي در خصوص آن تصميمگيري خواهد شد البته طراحي آن با کارشناسان شرکت پست است.
هنرمندان به کارگاههاي بزرگ ميروندتا به توليد انبوه بپر
دازند
معاون سياحتي سازمان منطقه آزاد قشم با بيان اين مطلب که هنرمندان به کارگاههاي بزرگ ميروندتا به توليد انبوه بپردازند معتقد است که هنرمندان صنايعدستي قشم به منظور افزايش سطح توليدات به کارگاههاي بزرگ دعوت شده و به توليد انبوه ميپردازند.
به زعم محمدابراهيم لاريجاني صنعتگران جزيره قشم مشکل فروش در جزيره نداشته و هميشه با کمبود توليدات و عرضه آن مواجه هستند.
وي کيفيت توليدات صنايعدستي در جزيره قشم را در سطح عالي ميداند و معتقد است گردشگران هميشه از محصولات صنايعدستي استقبال کرده و صنعتگران توان پاسخ به نياز آنها را ندارند.به نظر ميرسد اگر 10 هنرمند در کارگاهي کنار هم به توليد صنايعدستي بپردازند، توان توليد آنها افزايش پيدا کرده و با وامي که در اختيارشان قرار ميگيرد، کارگاه خود را نيز گسترش ميدهند.
طرحهاي جديد بستهبندي در اصفهان ارائه مي شود
احمد اديب، معاون صنايعدستي و هنرهاي سنتي استان اصفهان از ارائه طرحهاي جديد بستهبندي در اصفهان خبر داد.
يکي از معضلات عمده در صنايعدستي بحث بستهبندي آن است که قرار است در جشنوارهاي که در آبانماه باعنوان نوآوران برپا ميشود، مدلهاي جديدي ارائه شود.در اين ميان بستهبندي براي صنايعدستي، صنايعدستي براي بستهبندي صنايعدستي و صنايعدستي براي بستهبندي توليدات ديگر مورد توجه قرار گرفته است.
اديب معتقد است که هنرمندان و صنعتگران بايد از حالت سنتي خود خارج شوند و از طرحهاي نو نيز در آثار خود بهره گيرند تا با اين اقدام کالاها در مجامع داخلي و بينالمللي بهتر شناخته شده و براي صادرات بازار بهتري داشته باشند.
فرامو ش نکنيم که بالا بردن کيفيت مصنوعات دستي را براي رقابت با بازار جهاني ضروري است و بايد بستهبندي مطلوب براي پايين آوردن قيمت در مقايسه با اقلام خارجي اثر گذار دانست.
تلاش هنرمند تهراني براي احياي مبلمان ايراني
هنرمند تهراني که با استفاده از انواع هنرهاي ايراني مانند مشبک، منبت و سراميک به توليد مبلمان اصيل ايراني مشغول است ، ضعف بازار چوب و محدود بودن واردات اين ماده را يکي از مشکلات عمده صنعت چوب کشورميداند.
ناهيد رحمانپور هنرمند فعال در حوزه ساخت مبلمان ايراني ساخت مبلمان در ايران را داراي 4هزار سال قدمت ميداند و معتقد است اين حرفه به هيچ عنوان وارداتي نيست.
وي با اشاره به اينکه در 4هزار سال پيش مبلمان با طرح ها و سبکهاي خاص و متنوع در دربار شاهان مورد استفاده قرار ميگرفتهاست، ميافزايد با اين وجود بسياري از افراد به ويژه قشر تحصيلکرده بر اين باورند که مبلمان در ايران صنعتي وارداتي است و ما در اصل فاقد آن بودهايم.
رحمانپور به کارگيري انواع هنرهاي ايراني مانند مشبک فلز و چوب، منبت، نقاشي، چلنگري، گره چيني و حتي سراميک و سفال را در توليدات خود مورد توجه قرار داده و ميگويد با وجود تلاشي که براي معرفي و احياي انواع مبلمان ايراني انجام دادهام هنوز در بازارهاي داخلي جايي براي ارائه و فروش آثار خود نيافتهام.
وي استقبال از کالاهاي وارداتي در ايران را مورد توجه قرارميدهد و ميگويد مردم به دلايل مختلف مانند نبود شناخت و مشکلات مالي توجه چنداني به صنايع دستي ندارند.
اين هنرمند تهراني که 10 سال است به توليد مبلمان ايراني مشغول است با تأکيد بر مشکلات متعدد موجود در اين حوزه، تصريح ميکند که يادگيري مشاغلي مانند نجاري براي زنان بسيار دشوار است و کمتر کسي حاضر به آموزش آنها ميشود.
برگزاري 32 نمايشگاه منطقه اي، سراسري و استاني صنايعدستي
32نمايشگاه سراسري، منطقهاي و استاني صنايع دستي از سوي معاونت صنايعدستي و هنرهاي سنتي استان تهران، طي سه ماهه نخست امسال در سطح استانهاي کشور برگزار شد.
اين خبر را \"سعيد رضايي\" مسئول برگزاري نمايشگاههاي صنايعدستي استان تهران داد. به نظر مي رسد برگزاري اين تعداد نمايشگاه با هدف فرهنگسازي در زمينه استفاده از توليدات صنايع دستي و هنرهاي سنتي کشور، توسعه و رونق اين هنر- صنعت و آشنايي عموم با صنايع دستي و هنرهاي سنتي و بومي ايران زمين را مؤثر دانست.
برگزاري اين نمايشگاهها که در قالب تقويم زماني توسط معاونت هنرهاي سنتي و صنايع دستي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري تنظيم شده، در سه ماه نخست سال 86 برگزار شده است. البته اين نمايشگاهها در راستاي سياستهاي دولت و سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري براي توسعه و رونق اين هنرصنعت در سطح مراکز استان
ها و برخي هرستانهاي کشور در مدت زماني مشخص شده برگزار شده است.
لازم به ذکر است که نمايشگاههاي مذکور در سطح مراکز استانهاي قزوين، اصفهان، مازندران، فارس، تهران، يزد، سيستان و بلوچستان، ايلام، و برخي از شهرستانها با توجه به فعاليت و توانمندي منطقه در حوزه صنايع دستي برپا شده است.
جلوي واردات بيرويه محصولات چيني را بگيريد
ورود محصولات چيني به نام \"صنايعدستي\" که در اصل کار ماشين است بيرونقي توليدات داخلي را به همراه داشته است.
هنرمند کرجي معتقد است واردات بيرويه محصولات صنايعدستي چيني به کشور موجب به فروش نرفتن توليدات هنرمندان شده است و بيشتر آنان انگيزه کارشان را از دست دادهاند.
ابوالفضل حيدري با بيان اينکه قلمزني از هنرهاي ملي و سنتي ما ايرانيان محسوب ميشود ،تصريح ميکند يادآوري ميراث و هنر گذشتگان براي ايرانياني که امروز با آن بيگانهاند، يک ضرورت است.
حيدري که 12 سال سابقه فعاليت در رشته قلمزني دارد، تعداد پيشکسوتان و اساتيد قلمزني کشور را انگشت شمار ميداند. هنرمند کرجي در ادامه صادرات محصولات قلمزني ايران به خارج از کشور را مورد توجه قرار داده و ميگويد آنچه در صادرات اهميت دارد بستهبندي زيبا و خلاقانه است، چنانکه اروپاييان همواره به اين نکته توجه ويژهاي دارند.
114/
انتهای پیام/