وي تعداد آثار يافت شده را در حدود 600 قلم عنوان کرد و گفت: حلقه هايي طلايي منسوب به حلقه هاي قدرت، پيکرکهايي انساني ، دستبند، مهره هايي از جنس عقيق، کاسه هايي از جنس مرمر و مفرغ و.... از جمله اين آثار به شمار مي رود.
بر اساس اين گزارش ،عمليات لوله کشي سازمان آب و فاضلاب خوزستان در 9 ارديبهشت 86 منجر به کشف دو آرامگاه باستاني و گنجينه اي متعلق به 600 تا 700 پيش از ميلاد در تپه باستانى جوبجى شد.اين تپه در حين حفارى هاى پيمانکارآب و فاضلاب آسيب جدى ديد.
با حضور هيأت باستان شناسي در اين محوطه تاريخي با 40 هکتار وسعت عمليات نجات بخشي اضطراري آرامگاه و مشخص کردن وضعيت آن آغاز شد.
اين هيأت علاوه جلوگيري از تخريب اندک بخش باقيمانده از مجموعه موفق شد با جستجوي دقيق خاکهاي کانال حفر شده براي لوله گذاري، انبوهي از آثاري را که از چشم غارتگران به دور مانده بود نجات داده، مستندگاري و پژوهش آنها را آغاز کند.
شيشه گر سرپرست هيات اعزامي با اشاره به اينکه اين آرامگاه با استناد به خط نوشته ميخي به نام شوتور نهونته پسر اين بر روي يکي از حلقه هاي زرين موجود در آن به اواخر دوران ايلام نو (646 تا 539 پ.م) تعلق دارد، گفت: نام اين پادشاه در همين زمان در نقش برجسته کول فرح به عنوان حامي هني فرماندار محلي آياپير (ايذه) آمده است و در حقيقت هني باج گزار وي بوده است.
به گفته وي اين پادشاه از جمله پادشاهان ايلامي است که پس از حمله آشور بني پال به شوش و شکست تئومان در سال 646 پ.م در کوهپايه هاي جنوب شرقي دشت خوزستان از جمله ارجان در بهبهان، به همسايگي سرزمين پارس، زيستگاه هخامنشيان رسيده و به تشکيل حکومت هاي مستقل از نفوذ ماد و بابل که با شکست آشوريان در ميان رودان به قدرت رسيده بودند، پرداخته و به باور چندي از ايلام شناسان، دوره نوزايي ايلام نو را بنياد نهاده بودند.
116/
انتهای پیام/