وي افزود: در اين بررسي، دو محوطه بزرگ کارگاهي ساخت ابزارهاي سنگي از دوران پارينهسنگي شناسايي شد که يکي از آنها در ارتفاع بيش از 2700 متري قرار دارد. اين محوطه احتمالً مرتفعترين محوطه از اين دوره است که تاکنون در فلات ايرانشناسي شده است.
روستايي خاطر نشان کرد : بيشتر محوطههاي شناسايي شده از نوع کوچنشيني است يعني براي مدتي از سال مورد استفاده بوده و قديميترين استقرارهاي دوره هولوسن مربوط به دورههاي نوسنگي و مس و سنگ است ولي بيشتر محوطها به دوران تاريخي(دورههاي آهن 3، هخامنشي و اشکاني) مربوط ميشود.
وي ادامه داد: براساس ريختشناسي محوطهها روشن است که بيشتر محوطههاي کوچنشيني فاقد نهشتههاي باستاني ضخيم بوده و تنها داراي يافتههاي سطحي، ازجمله سفال و تراشههاي سنگي هستند از فراوانترين آثار مربوط به دوران تاريخي بهويژه اشکاني گروهاي سنگچين است که معمولاً بر ستيغهاي سنگي و با استفاده از لاشه سنگهاي محلي ساخته ميشد. در اين گورها معمولاً بيش از دو تدفين انجام ميشده است.
روستايي در پايان از برسي اضطراري محدوه آبگير درياچه سد در حال ساخت کوهرنگ ياد کرد و افزود: مراحل ساخت اين سد از 5 سال پيش آغاز شده و تا چند سال آينده تکميل خواهد شد. طول درياچه اين سد حدود 15 و عرض آن تا 3 کيلومتر ميرسد از 6/10 محوطه شناسايي گفتني است، شده در شهرستان کوهرنگ 41 محوطه در محدوده آبگير درياچه سد قرار دارد. قديميترين محدوده آبگير سد کوهرنگ به دوره مس و سنگ ميرسد و جديدترين آنها گروهاي دوره قاجاريه با سنگ گورهاي نوشتهدار و شيرهاي سنگي است.
اين گزارش حاکيست ؛شهرستان کوهرنگ يکي از کوهستانيترين و مرتفعترين شهرستانهاي کشور است که بخش قابلتوجهي از آن را رشته کوه زردکوه و دامنههاي آن تشکيل ميدهد. پستترين نقطه اين شهرستان حدود 2100 و بلندترين نقطه آن قله زردکوه با 4221 متر ارتفاع است. اين شهرستان با داشتن منابع آبي بسيار غني ازجمله چشمه معروف ديمه، سرچشمه دو رودخانه مهم کشور، کارون و زايندهرود است.
M/116
انتهای پیام/