\"علي ماه فروزي\" افزود: امسال با همکاري دانشگاه سواد کوه، مطالعات بر روي اين سايت باستاني شروع شده که بعد از گمانهزنيها به استقرارهايي برخورد شد که نشان از نخستين روستاهاي مازندران را ميدهد.
وي در مورد خصوصيت معماري اين يافتهها بيان کرد: معماري خشت و چينه و نيز سفالهاي بدست آمده که از تکنيک و پوشش رنگ ابتدايي ساخته شده بودند، از ويژگيهاي منحصر به فرد دادههاي باستانشناسي در اين سايت است.
ماه فروزي ادامه داد: بر اساس يافتههاي باستانشناسي به احتمال يک ارتباط فرهنگي ميان سرزمين جيتون در ترکمنستان و حوزه شمال شرق دامغان و شاهرود با اين منطقه از مازندران وجود داشته که براي اثبات اين فرضيه بايد مطالعات باستانشناسي ادامه داشته باشد.
مدير پژوهشي سازمان ميراثفرهنگي مازندران به ميراث آريا گفت: در نتايج اوليه بدست آمده مشخص شد که اين روستا يک روستاي آغازين است. بشر بعد از خروج از غارها در دوران آغاز نوسنگي و به خاطر کشاورزي سايت طوق تپه را انتخاب کرد.
وي خاطرنشان کرد: همچينين علاوه بر سفالها، ابزارهاي سنگي بدست آمده که کيفيت زندگي قبل از دوران يکجا نشيني را بيان ميکند.
ماه فروزي افزود: سفالهاي بدست آمده از طوق تپه، جزو نخستين نمونههاي سفالهاي توليد شده در آسياي مرکزي است و اگر قديميتر از منطقه جيتون ترکمنسان نباشد لااقل هم دوره اين منطقه است.
بنابراين گزارش سايت طوق تپه در شمال شرق شهرستان نکا در استان مازندران قرار دارد.
117/
انتهای پیام/