به گزارش ميراث آريا(CHTN)، با توجه به قدمت تاريخي شهر هرات و موقعيت آن در جاده ابريشم کارشناسان و باستان‌شناسان خواستار حفظ و تعمير و مرمت شهر و بناهاي کهنه آن هستند که به‌دليل هزينه زياد، نياز به صنعتگران و افراد ماهر و روش‌هاي پيشرفته در مرمت، همچنان بحث‌هاي بسياري بين صاحبنظران و منتقدان افغاني است.

هرات از جمله محدود شهرهاي آسياي مرکزي است که هنوز ساختار دوران قرون وسطايي خود را حفظ کرده و با وجود جنگ‌ها و حملات بسياري که در اين شهر اتفاق افتاده هنوز نمايي تاريخي دارد.

در اين شهر که در مرز ايران قرار گرفته هم‌اکنون بيش از سه ميليون نفر زندگي مي‌کنند که به‌دليل نبود امکانات، از جمله آب گرم، برق و سيستم‌هاي تصوير آب آشاميدني خواستار تخريب خانه‌هاي قديمي خود و ساخت بناهاي بتوني هستند.

\"دارصديق\" از کارشناسان معماري هرات با اشاره به اينکه هر روزه شاهد جنگ و جدل‌هاي بسيار ميان افراد مختلف هستند، گفت در تلاش هستيم تا قلعه \"اختيارالدين\" و \"مسجد مالک\" را که متعلق به قرن 15 هستند مرمت کنيم و زندگي تازه‌اي را به اين بناهاي سنتي ببخشيم.

وي با اشاره به اينکه طرح توسعه شهر تاريخي هرات از سال 2005 تهيه و اعلام شده است گفت: با کمک برخي سازمان‌هاي غيردولتي اروپايي برنامه‌هاي در نظر گرفته شده را اجرا خواهيم کرد و حمام‌ها، ميدان‌ها، پياده‌روهاي قديمي مدارس و مساجد را دوباره مرمت مي‌کنيم.

M/108


انتهای پیام/

کد خبر 1386072829