\"عليرضا خسروي\"، مسئول پايگاه ميراث فرهنگي شهر سوخته در گفتگو با ميراث آريا (CHTN) تصريح کرد: سازمان ميراث فرهگي سيستان و بلوچستان در حوزه سيستان با توجه به حوزه هيرمند، شهر سوخته که مادر شهر اصلي بوده به اندازه يک نمايندگي مصوب ندارد.

وي گفت: سال گذشته در منطقه شهر سوخته 450 محوطه شناسايي که از تمام دوران تاريخي آثار شناسايي شده است، اين آثار تا سال 84 در سيستان 18 اثر ثبتي بود. تنها شهر هخامنشي در ايران در اين منطقه قرار دارد. کوه خواجه مربوط به دوره اشکاني هنوز پابرجاست. همچنين اين منطقه در باورهاي مردم نقش اسطوره‌اي را بازي مي‌کند.

خسروي در ادامه از ضرورت مطالعات در اين منطقه خبر داد و خاطرنشان کرد: اين تحقيقات بايد به صورت ملي و کلان بر اثر واقعيات موجود شکل بگيرد.

وي ادامه داد: سازمان ميراث فرهنگي استان نيز بايد خود نقش پررنگي را در اين زمينه ايفا کند. همچنين به پايگاهي مجزا به نام پايگاه ميراث فرهنگي سيستان نياز است تا سيستم ساختاري آن بر اساس نيازهاي تدارکاتي، فني و کارشناسي تنظيم شود.

مسئول پايگاه ميراث فرهنگي شهر سوخته به chtn گفت: در حوزه باستان‌شناسي نيمه شرقي ايران نيز بايد حوزه هيرمند از زابل تا کابل و حتي تا رود سند مورد بررسي قرار گيرد که اين حوزه‌ها حلقه‌‌هاي فرهنگي اسلامي، ايراني هستند.

خسروي تصريح کرد: بزرگترين بانک اطلاعات بناها و محوطه‌هاي تاريخي در سيستان با 500 عکس مربوطه تشکيل مي‌شود. اين امر براي نخستين بار در استان سيستان و بلوچستان صورت مي‌گيرد.

117/

انتهای پیام/

کد خبر 1386072856