وي افزود: براي ساماندهي محور تاريخي- فرهنگي سنندج 280 ميليون تومان و براي تملک و مرمت بناهاي تاريخي استان کردستان 250 ميليون تومان اعتبار اختصاص داده شده است.
خاطرنشان ميشود، براساس طرح ساماندهي محور فرهنگي- تاريخي سنندج بخشي از اين شهر که از آن به عنوان محور فرهنگي تاريخي ياد مي شود، مرمت و بازسازي مي شود. اين طرح با هدف ايجاد جاذبه براي مردم سنندج، جهت زندگي در بافت قديم اجرا ميشود. اين محور فرهنگي تاريخي مساحتي برابر با 20 هکتار را در بر مي گيرد.
سنندج به عنوان يک مرکز ايالتي در دوره هاي صفويه تا اوايل پهلوي اهميت ويژه اي داشته و در بافت تاريخي خود، حاوي عناصر بسيار باارزشي است.
اين شهر با در بر گرفتن معماري دوره اسلامي يکي از زيباترين شهرهاي غربي کشور محسوب ميشود و خانههاي قديمي اين شهر با معماري منحصر به فردشان جزو آثار ديدني شهر سنندج محسوب مي شود. عمارتهايي چون عمارت آصف، عمارت و باغ آيت الله مردوخ، امارت امجدالاشرف، عمارت خسروآباد و ساختمان شهرداري از آن جمله است.
فعلهگري در بخش ديگر گفتگوي خود با ميراث آريا به مطالعه، مرمت و تغيير کاربري بناهاي تاريخي استان اشاره کرد و گفت: سازمان مديريت و برنامهريزي با تصويب بودجه 436 ميليون توماني امکان مطالعه و مرمت بناهاي تاريخي استان را ايجاد کرد تا بتوان بعد از مرمت کاربريهاي جديد با حفظ اصالت، براي آنها تعريف کرد.
به گفته سرپرست سازمان ميراث فرهنگي، صنايعدستي و گردشگري کردستان مطالعه و طرح اجراي بافت تاريخي پالنگان با اعتبار 70 ميليون تومان، ساماندهي و حفظ ابنيه تاريخي با اعتبار 60 ميليون تومان، ايجاد کارگاههاي هنرهاي سنتي و توليدات فرهنگي با اعتبار 20 ميليون تومان، و کاوشهاي باستانشناسي اضطراري با اعتبار 64 ميليون تومان از ديگر پروژهاي مرمتي استان کردستان در سال جاري است.
وي درباره انجام کاوشهاي باستانشناسي در کردستان گفت: با توجه به برنامهريزيهاي صورت گرفته از سوي پژوهشکده باستانشناسي امسال استان کردستان هيچ برنامه کاوشي را ندارد، مگر آنکه کاوشهاي اضطراري انجام بشود.
115/
انتهای پیام/