وي افزود:مرمت بيت حضرت امام خميني (ره) در استان قم شروع شده و تا پايان سال جاري کار مرمت مجموعه بيت امام به پايان ميرسد.
رئيس ميراث فرهنگي استان قم با بيان اينکه هماکنون پروژه مرمتي بيت امام 60 درصد پيشرفت داشته است، خاطرنشان کرد: اعتبار مرمتي اين پروژه از محل اعتبارات استاني بوده است. اعتبار اختصاص داده شده براي مرمت اين بناي تاريخي يک ميليارد و 500 ميليون ريال است.
به گفته متقيان، سبکسازي بامها، استحکامبخشي طاقها، ايجاد تأسيسات مطابق با بافت بنا، اصلاح دستاندازهاي بام، اصلاح بدنهها، اصلاح نعل درگاههاي موجود که به مرور زمان توسط موريانهها خورده شده و ايجاد سرويسهاي بهداشتي از جمله اقداماتي است که در اين پروژه مرمتي انجام ميشود.
وي ادامه داد: اين منزل تاريخي، پس از پايان مرمت به موزه امام (ره)، موزه روحانيت يا موزه انقلاب تبديل ميشود.
متقيان درباره نحوه تملک خانههاي اطراف خانه امام به ميراث آريا گفت: در صورت تملک بافتهاي اطراف خانه امام که تا از خانه امام تا مسجد سلماسي ادامه دارد، بيت امام به صورت يک مجوعه فرهنگي قابل بهرهبرداري خواهد بود.
رئيس ميراث فرهنگي قم اعتبار لازم براي تملک بافت اطراف خانه امام را 75 ميليارد ريال عنوان کرد و افزود: هماکنون سازمان ميراثفرهنگي،صنايعدستي و گردشگري سه ميليارد ريال براي تملک اختصاص داده است که با اين ميزان بودجه تنها ميتوان يکي از خانههاي تاريخي بافت را تملک کرد.
بنا بر اين گزارش، بيت امام خميني (ره)که در محله يخچال قاضي شهر قم قرار دارد، ساختمان دو اشکوبه ( طبقه ) و بسيار سادهاي است که از زيرزمين و طبقه همکف تشکيل شده است . حياط ساختمان در قسمت جنوبي قرار گرفته و در شمال ، شرق و غرب آن فضاهاي سرپوشيده قرار دارد. استقرار فضاها به گونهاي است که پلکان مياني ، ساختمان را به دو بخش بيروني از سمت شرق و اندروني درسمت غرب تقسيم مي کند. تالار سمت شرق محل سخنراني حضرت امام ( ره ) در دهههاي گذشته بود.
از شواهد ساختماني ومعماري بنا پيدا است که تاريخ ساخت آن به اوايل سده حاضر باز مي گردد. بنا درحدود سال 1335 شمسي توسط حضرت امام خميني ( ره ) خريداري و تا سال 1343 توسط معظم له مورد استفاده بوده است.
اين گزارش حاکيست ؛ روزانه بازديد کنندگان فراواني از سراسر جهان به عنوان يادمان تبرک شده از سوي حضرت امام خميني (ره)، از اين بنا بازديد ميکنند.
115/
انتهای پیام/