«ولي الله دهقاني سانيچ» سرپرست دفتر ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري ساوجبلاغ به ميراث آريا(chtn) گفت: طرح مطالعاتي اين منطقه گردشگري در 19 بند در حال انجام است که شناسايي جاذبه‌هاي گردشگري و مطالعات اقتصادي و اجتماعي با توجه به بافت تاريخي منطقه از جمله مواردي است که در اين طرح اجرا خواهد شد.

وي ياد آور شد: ميزان حجم سرمايه‌گذاري مورد نياز و مطالعات جغرافيايي و زيست محيطي نيز از موضوعات‌ ديگري است که در اين طرح پيش‌ بيني شده است.

دهقاني با بيان اينکه دو منطقه مصوب گردشگري استان تهران در اين منطقه قرار دارد، افزود : طالقان و ساوجبلاغ از مناطق استان تهران است که قابليت‌هاي بسيار مناسبي براي طبيعت‌گردي دارد و از اين رو مناطق نمونه گردشگري در اين شهرستان شناسايي شده است.

به گفته وي رودخانه طالقان که مهمترين جاذبه گردشگري غرب استان تهران است از کوه‌هاي جاده چالوس آغاز مي‌شود و به طول 68 کيلومتر تا استان قزوين جريان دارد.

وي تصريح کرد: با آبگيري و گشايش رسمي سد طالقان در سال گذشته به جاذبه‌هاي گردشگري آن افزوده شده . حاشيه زيباي اين سد نيز از در نوع خود از جذابيت منحصر به فردي برخوردار است.

سرپرست دفتر ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري ساوجبلاغ با اشاره به تاريخ منطقه طالقان خاطر نشان کرد: منطقه طالقان تاريخ کهني دارد و زادگاه بزرگاني مانند آيت الله طالقاني و دکتر حشمت است.

وي همچنين به کارونسرا و تپه ينگه امام در ساوجبلاغ اشاره کرد و افزود: پس از هشت سال پيگيري سند کاروانسرا و محوطه تپه اطراف آن به مساحت 5/4 هکتار به نام دولت ثبت شد.

دهقاني با اشاره به قابليت تبدبل اين کاروانسرا ادامه داد: برنامه تبديل اين محوطه را به يک مجموعه توريستي، فرهنگي و موزه روستايي دنبال مي‌کنيم.

106/


انتهای پیام/

کد خبر 1386073020