عکسبرداريهاي انجام شده با اشعه X در سال 1968 حاکي از آن بود که پايه جمجمه وي متورم شده بوده است و به اين ترتيب باستانشناسان فرض را بر اين گذاشتند که وي بر اثر ضربهاي که به سرش خورده از بين رفته است.
اما تحقيقات اخير با دستگاه سيتياسکن نشان داد که پاي اين فرعون قبل از مرگ در بالاي زانو داراي شکستگي بوده و همين شکستگي بعد از مدتي باعث عفونتخوني و در نهايت به مرگ منجر شده است.
طي هفته جاري يکي از باستانشناسان مصر در اين رابطه مدارک و اسنادي را در تلويزيون قاهره نشان خواهد داد تا ثابت کند که چگونه اين فرعون جوان جهان را وداع گفته است.
زاهي هاواس معاون دبيرکل شوراي عالي عتيقهجات مصر در اين رابطه گفت: \"برخلاف آنچه بسياري تصور ميکردند، توت انخ آمون کشته نشده است بلکه وي کاملاً بهصورت تصادفي و حين شکار در يک بيابان از ارابه خود پرتاب شده و پاي چپش شکسته است و به اين ترتيب بعد از مدتي جان سپرده است.
تا بهحال بسياري از مورخان فرض ميکردند که وي جواني ضعيف و نازپرورده بوده که هميشه تحت مراقبتهاي پزشکي زندگي ميکرده است.
ناديا لوکما از موزه قاهره در اين رابطه گفت: تجزيه و تحليلهاي صورت گرفته بر روي ارابه جنگي که از معبد توت انخ آمون پيدا شده گوياي اين واقعيت است که ارابه متعلق به فراعنه است اما يک ارابه تشريفاتي نيست بلکه ارابهاي مستهلک و فرسوده است براي شکار است که همين موضوع شاهد خوبي براي اين ادعا است.
در حين اکتشاف مقبره گنجه لباسي هم يافت شده که حاکي از آن است که وي خود ارابه شکاري را ميرانده است.
گلهاي بابونه و ذرت موجود در مقبره نيز شايد نشان از اين دارد که فرعون جوان در ماههاي آوريل يا مارس از دنيا رفته است. البته کار موميايي کردن در مصر باستان 70 روز به طول ميانجاميده و به اين ترتيب ميتوان گفت فرعون در ماه دسامبر يا ژانويه چشم از جهان فرو بسته است.
M/110
انتهای پیام/