زوريزاده تصريح کرد:تعيين حريم و کاوش هاي باستان شناسي آثار تاريخي شهرستان شادگان نيز منوط به ثبت آنها در فهرست آثار ملي است .
وي شهرهاي تاريخي در زيرآبهاي تالاب شادگان را از جمله مهمترين و با ارزش ترين آثار تاريخي شادگان دانست و اظهار داشت : ثبت اين شهر هاي تاريخي در فهرست آثار ملي در دستور کار اداره ميراث فرهنگي،صنايع دستي و گردشگري شادگان قرار گرفته است .
وي با تأکيد بر اينکه حفظ و احياي ميراث فرهنگي شادگان به اعتبارات کلان نياز دارد، اظهار اميدواري کرد، در سالهاي آتي اعتبارات ويژهاي ازمحل اعتبارات ملي به شادگان تخصيص يابد.
گفتني است ،اداره ميراث فرهنگي، صنايعدستي و گردشگري شهرستان شادگان، در اواخر سال 84 راهاندازي شد.
لازم به ذکر است ،اين منطقه در قديم با نام دورَگ و بخشي از آن با نام سورَگ شناخته ميشد. اين نامها در زمان ورود عربها به صورت دورق و سُرَّق تلفظ شد.
بعدها طايفه بني خالد در محل شادگان فعلي نشيمن گرفت و در سال ۱۱۶۰ قمري شيخ سلمان کعبي بر اين طايفه غلبه کرد و شادگان فعلي را با نام فلاحيه بنياد گذاشت.
خاطرنشان مي شود،شادگان نامي باستاني است که رودخانه طاب يا بهقولي يکي از شاخههاي رودخانه خيرآباد با اين نام ناميده ميشود. در آغاز دوره پهلوي اين نام قديمي براي دهکده فلاحيه نيز بهکار رفت.
116/
انتهای پیام/