\"اسفنديار رحيم‌مشايي\" معاون رئيس جمهور و رئيس سازمان ميراث‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري کشور که در دومين همايش معاونان صنايع‌دستي استان‌ها که روز گذشته برگزار شد سخن مي‌گفت، ضمن تأکيد بر اينکه نخستين اقدام رونق صنايع‌دستي وابسته به تبيين جايگاه آن در کشور است به ميراث آريا(CHTN) گفت: نبايد اقدامات جزيي در حوزه صنايع‌دستي را ناديده گرفت، اما سياست‌هاي کلي مديران صنايع‌دستي به دستيابي سهم اين حوزه در کشور نبايد فراموش شود.

وي افزود: با وحدت و همدلي زمينه براي رسيدن به اوج صنايع‌دستي فراهم است و با توجه ويژه به هر سه بخش صنايع‌دستي، گردشگري و ميراث فرهنگي مي‌توان اين حوزه را بيشتر معنا کرد.

مشايي در اين همايش با تأکيد براينکه جايگاه صنايع‌دستي بايد در سطح کلان مديريتي کشور تعريف شود، گفت: در حال‌حاضر فرصت‌هاي طلايي براي صنايع‌دستي به‌وجود آمده که بايد از اين موقعيت براي پيشرفت در اين حوزه استفاده شود.

وي با اشاره به اينکه هنوز اقدامات بنياديني در اين حوزه صورت نگرفته‌است، افزود: بار سنگيني از گذشته به دوشمان گذاشته‌شده که بايد براي آن جايگاهي تعريف کنيم.

وي افزود: استفاده از فضاها و ساختمان‌هاي ميراث فرهنگي در آموزش صنايع‌دستي امري شدني است و با سياست‌هاي سازمان نيز هم راستاست.

رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري با بيان اينکه مهارت در صنايع‌دستي اهميت ويژه‌اي دارد، خاطرنشان کرد: مدرک‌گرايي را بايد از بين برد زيرا به طور عملي به توليد منجر نمي‌شود و استفاده از ظرفيت دستگاه‌هاي ديگر دولتي نيز بايد مورد مطالعه قرار گيرد تا به نحوي شايسته بتوان از ظرفيت‌ ديگر سازمان‌ها در اين حوزه بهره برد.

وي ورود بخش خصوصي در حوزه آموزش را ضروري دانست و گفت: در صورتي که بازار صنايع‌دستي و فروش رونق گيرد، مخاطبان بسياري را به سوي خود جلب خواهد کرد، بنابراين تشکيل چنين بازارهايي به طور اصولي نيز توصيه مي‌شود.

معاون رئيس جمهور با اعلام اينکه ما مامور آموزش نيستيم، تصريح کرد: با برنامه‌ريزي اصول آموزشي و فراهم ساختن زمينه لازم مي‌توان به عملکرد تاثيرگذار آموزش رشته‌هاي متنوع صنايع‌دستي اميدوار بود.

معاون رئيس‌جمهور، در ادامه حضور همه‌جانبه صنايع دستي در جاي‌جاي کشور را مورد توجه قرارداد و گفت: حفظ اين حضور در همه جاي ايران يک ضرورت است.

رئيس سازمان، از نبود اطلاعات کافي و صحيح براي انجام کار، به عنوان عمده‌ترين ضعف موجود در صنايع‌دستي يادکرد و افزود: باوجودي‌که صنايع‌دستي نيازمند اقدامات عملياتي جدي است، اما براي رشد اين حوزه ارزآور، در گذشته فقط تعريف کلي ارائه شده‌بود.

مشايي، همچنين به فرهنگ‌سازي و آموزش صنايع‌دستي براي ارتقاي اين حوزه تأکيدکرد و گفت: در تمام برنامه‌هاي توسعه، تأسيسات، گردشگري و ساير اقدامات، صنايع‌دستي سهم قابل توجهي داشته باشد.

معاون رئيس‌جمهور با بيان اينکه، سه حوزه ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري سازمان بايد با هم در ارتباط و تعامل باشند، ادامه‌داد: ايجاد ويترين صنايع‌دستي در مراکز دولتي، اقدام بسيار مهمي است که بايد از سوي دست‌اندرکاران مورد توجه قرارگيرد.

وي از پيگيري مصوبات دولت به‌عنوان مسأله ضروري ديگر نام‌برد و تصريح‌کرد: با تعريف گره‌هاي صادرات، بايد از واردات محصولات خارجي جلوگيري کنيم.

معاون رئيس‌جمهور و رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري گفت: در تمام مناطق کشور صنايع‌دستي توليد مي‌شود که فرصت‌هاي بسياري را براي گسترش هنرهاي سنتي ايران ايجاد مي‌کند و همانطور که ضرورت شناخت مناطق مختلف گردشگري وجود دارد بايد زمينه شناخت صنايع‌دستي نيزفراهم شود.

رحيم مشايي با اشاره به طلب کارکنان صنايع‌دستي در بدو ادغام از سازمان خاطرنشان کرد: هنگام ادغام حقوق معوقه کارکنان سازمان صنايع‌دستي چند صد ميليون بود که مشکلاتي از اين دست موجب کندي روند پيشرفت در اين حوزه شد.

رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري با تأکيد بر اينکه بايد به فکر توليدات انبوه در شهرک‌ها باشيم تصريح کرد: اگر زمينه براي توليد انبوه مهيا نباشد بازاريابي مناسب در رشته‌هاي مختلف و گرفتن سفارش‌هاي متعدد بدون شک با شکست مواجه خواهد شد، از اين رو بايد تمام زمينه‌ها در کنار يکديگر پيشرفت کند.

وي ادامه داد: در ساخت هتل‌ها، مراکز گردشگري و حتي سرويس‌هاي بهداشتي بايد بخشي به صنايع‌دستي اختصاص داده‌شود، زيرا در غير اين‌صورت اتفاقي در صنايع‌دستي نخواهد افتاد.

وي با اشاره به ضرورت تعريف صنايع‌دستي در
ابعاد علمي، فرهنگي، آموزشي و اقتصادي، يادآور شد: همان‌طور که در همه جاي ايران مناطق نمونه گردشگري تعريف شده است صنايع‌دستي نيز بايد در تمام جغرافياي کشور ديده شود و بنابراين به‌زودي شاهد جايگاهي مناسبي براي صنايع‌دستي خواهيم بود.

معاون رئيس‌جمهور در ارائه به مصوبات هيأت دولت در زمينه ايجاد شهرک و بازارچه‌هاي صنايع‌دستي در 7 استان کشور اشاره کرد و گفت: تنها تأمين زمين اين مصوبات ميلياردها تومان براي دولت هزينه دارد که هيچ سازمان و يا هنرمندي به تنهايي نمي‌تواند از عهده آن برآيد و اين اقدام هماهنگي‌هاي سازمان‌هاي مختلف کشور را مي‌طلبد.

مشايي تأکيد کرد: اگر در پروژه‌هاي بزرگ گردشگري، سهمي به صنايع‌دستي داد و بشود مي‌توان منتظر اتفاقات بهتر در موزه ياد شده بود و اين اقدام زمينه اوليه و لازم را به‌وجود خواهد آورد.

114/

انتهای پیام/

کد خبر 1386080311