\"حسين هاتفي فارمد\" با بيان اين مطلب به ميراث آريا(CHTN) تصريح کرد: براساس دستيابي به آمار و اطلاعات جامع مي‌توان به برنامه‌ريزي صحيح در اين زمينه پرداخت بنابراين داشتن يک بانک اطلاعاتي کامل از صنعتگران و هنرمندان صنايع‌دستي براي هر استان امري ضروري است.

وي افزود: با توجه به تأکيد رئيس سازمان ميراث‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري براي استفاده از اماکن تاريخي و ميراثي هر استاني جهت معرفي و عرضه صنايع‌دستي کشور، استفاده از اين اماکن و بهره‌برداري از آن‌ها به منظور توسعه صنايع‌دستي ضروري است.

هاتفي ادامه داد: ارتباط با رسانه‌ها و حضور در رسانه‌هاي استاني بايد به طور جدي صورت پذيرد، چنانچه تعامل با رسانه‌هاي استاني و به ويژه صدا و سيماي استاني مي‌تواند در معرفي فرهنگ و رشته‌هاي بومي و محلي صنايع‌دستي هر شهر و روستايي تأثيرگذار باشد.

اين مقام مسئول تصريح کرد: هر ماه مديران ارشد معاونت با سفر به استان‌ها و بازديد از کارگاه‌ها، مراکز آموزشي و مشکلات استان را بررسي مي‌کنند چرا که نيازمنديم تا حضور جدي خودمان را با استان‌ها و نزديکي با ستاد را به آن‌ها نشان دهيم.

وي افزود: قرار است از سفراي خارجي هم دعوت شود تا در اين سفرها از کارگاه‌هاي صنايع‌دستي ديدن کنند چرا که اين امر مي‌تواند علاوه بر آشنايي آنان با شيوه‌هاي توليد و چگونگي انجام مراحل کار از نزديک، در صاردات اين محصولات به خارج از کشور نيز موثر باشد.

معاون صنايع‌دستي و هنرهاي سنتي گفت: بحث هداياي بانک‌ها و تخصيص چه ميزان هدايا از محل صنايع‌دستي از ديگر مسائلي است که اهميت زيادي دارد چنانکه بخش مهمي از بازار ما را همين هداياي بانکي تشکيل مي‌دهد.

وي تصريح کرد: ساخت سرود صنايع‌دستي در راستاي فرهنگ‌سازي و ايجاد ارتباط نزديک مخاطب با اين صنعت نيز از مواردي است که به طور جدي پيگيري مي‌شود.

وي ادامه داد: استفاده از هنرمندان محبوب مردمي در خواندن سرود صنايع‌دستي سبب مي‌شود مردم بيش از گذشته به اين بخش توجه کنند.

اين مقام مسئول ادامه داد: اين معاونت براي چاپ کتاب، بروشور و کاتالوگ صنايع‌دستي از هرگونه اقدام و حمايتي دريغ نمي‌کند.

هاتفي در ادامه به ساخت فيلم‌هاي مستند صنايع‌دستي در سال 86 اشاره کرد و گفت: توليد اين فيلم‌ها تا پايان امسال در 33 رشته انجام خواهد شد.

معاون صنايع‌دستي و هنرهاي سنتي سازمان افزود: در حال حاضر 13 فيلم در رشته‌هاي قلمزني، رنگرزي، منبت‌کاري، طلاکوبي، شيشه، زيلوبافي، باتيک، گره چيني، زري‌بافي، کاشي‌کاري، مينا‌کاري، آيينه کاري و شعر بافي ساخته شده است و 20 فيلم هم تا پايان سال آينده مستند سازي مي‌شود.

وي تاکيد کرد: اين فيلم‌ها قابل ارائه و نمايش در جشنواره‌هاي بين‌المللي است و پس از شرکت در اين جشنواره‌ها از رسانه‌هاي گروهي نيز پخش خواهد شد.

هاتفي با تأکيد بر اينکه با تاکيد از اين پس هيچ استاني حق ندارد در برنامه‌هاي اصولي معاونت سليقه‌اي عمل کند، گفت: تمام استان‌ها بدون در نظر گرفتن رابطه‌ها به کار خود ادامه دهند.

به گفته وي، مشارکت بخش خصوصي بايد گسترش يابد و NGO هايي که در اين زمينه فعاليت مي‌کنند نيز حمايت شوند.

وي با اشاره به برپايي نمايشگاه‌هاي تخصصي صنايع‌دستي در کشورهاي ديگر گفت: متاسفانه حضور ايران و هنرمندان آن در اين نمايشگاه‌ها بسيار محدود و کمرنگ است.

هاتفي، بازاريابي و ايجاد فضاي مناسب براي فروش محصولات صنايع‌دستي را ضروري دانست و تاکيد کرد: از توليد تا فروش محصولات صنايع‌دستي مکانيزه خواهد شد.

وي معتقد است: ما در بخش‌هاي بازرگاني و توجه به نياز بازار به‌طور جدي عمل نکرده‌ايم و اين درحال حاضر ما را با مشکلات متعددي روبه‌رو کرده است.

معاون صنايع‌دستي کشور با اشاره به اينکه در دوره‌هاي پيش ميان بخش خصوصي و سازمان صنايع‌دستي وقت تعامل و همکاري وجود نداشت، گفت: اين مسئله سبب شده در بازرگاني و تجارت با خلأ بزرگي مواجه باشيم.

وي از تمام مديران استان‌ها خواست تا براي توسعه صادرات صنايع‌دستي، صادرکنندگان فعال در اين حوزه را به معاونت معرفي کنند.

هاتفي در پايان تصريح کرد: با ايجاد بازارچه‌ها، شهرک‌هاي صنايع‌ دستي و حمايت از توليدکنندگان تعاوني‌ها و اتحاديه‌ها گام‌هاي جدي و جديدي در دولت نهم براي توسعه صنايع‌دستي برمي‌داريم.

114/

انتهای پیام/

کد خبر 138608055