وي افزود: قطعا در روش حفاظت از اين مومياييها نميتوان از روش انجماد يا انجماد خشک استفاده کرد.
پولارد در پاسخ ديگر ميراث آريا مبني بر اينکه آيا تا به حال نتايج مطالعاتشان در خارج از ايران منتشر شده است، خاطرنشان کرد: براي چاپ نتايج تحقيقات نميتوان مستقلا عمل کرد و اطلاعات داده شده در همايش براي نخستينبار در اين همايش مردان نمکي ارائه شد.
برازول ديگر محقق تيم بينالمللي پژوهش مردان نمکي با بيان اينکه اين تيم يک سال است کار مطالعات مردان نمکي را شروع کرده، در پاسخ به سؤال خبرنگاري مبني بر اينکه آيا تغييرات ژنتيکي در مردان نمکي ديده شده است، گفت: پاسخ به اين سؤال دشوار است. اگر بخواهيم در دوره زماني سه هزار ساله بررسي هواشناختي بکنيم، نياز به نمونههاي بيشتري از اين مومياييها است.
وي تصريح کرد: آنچه که از پژوهشهاي يک ساله مشخص شده اين است که اين مومياييها يک فرد از بافت اجتماعي خاص است و براي بررسي تغييرات ژنتيکي بايد نقشه ژنتيکي افراد حاضر که در ايران زندگي ميکنند را تا سه هزار سال قبل تهيه کرد.
پولارد نيز در همين زمينه گفت: بحث يافتههاي ژنتيک بيشتر از آنچه که به حقيقت نزديک است مبالغهآميز بوده و در چند ساله اخير تمامي نتايجي که به دست آمده به نوعي رد شده است.ضمن آنکه مطالعات ژنتيکي در علم باستانشناسي کار سختي است، زيرا بقاياي انساني متفاوت از بقاياي گياهي و جانوري است.
برازول درباره استفاده علم بررسي DNA در باستانشناسي گفت: همانگونه که از اين روش براي آدم زنده استفاده ميشود، از مطالعات اين علم ميتوان به نتايج قابل توجهي در باستانشناسي دست پيدا کرد. مثلا با بررسي DNA بقاياي باستاني ميتوان به اطلاعات مفيدي از درون بقايا يافت.
115
انتهای پیام/