به گزارش ميراث آريا(CHTN) و به نقل از روابط عمومي سازمان ميراث‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري، در ابتداي اين ديدار \"حميدرضا فولادگر\"‌ نماينده مردم اصفهان در کميسيون صنايع‌و معادن با اشاره به اينکه نخستين اولويت در صنايع‌دستي آموزش و ترويج است،گفت:‌ به دليل مشکلات در امر آموزش، صنايع‌دستي ما از نسل گذشته به نسل جديد منتقل نشده‌است.

وي با تأکيد بر اينکه به دليل بي‌توجهي، بسياري از رشته‌هاي اين هنر- صنعت در خطر اضمحلال است، افزود:‌ امروزه در استان اصفهان بسياري از استادکاران قلمزني از شغل خود انصراف داده‌اند.

نماينده مردم اصفهان معتقد است: در بحث اشتغال صنايع‌دستي با کمترين سرمايه مي‌توان اشتغال خوبي و مناسبي ايجاد کرد.

فولادگر با بيان اينکه بايد به صنايع‌دستي از بعد فرهنگي، ملي، اقتصادي و ديني نگاه کنيم، خاطر نشان کرد: در صادرات غيرنفتي به صنايع‌دستي کمتر توجه شده است.

عضو کميسيون صنايع‌ معادن مجلس شوراي اسلامي همچنين به دسترس بودن مواد اوليه توليدات صنايع‌دستي اشاره کرد و گفت:‌ صنايع‌دستي تنها توليدي است که دولت نبايد براي توليد آن سرمايه‌گذاري کند.

اين نماينده مجلس حمايت از توليدات صنايع‌دستي فلزي از جمله مس و ايجاد بازارچه‌هاي دائمي را مورد توجه قرار داد و اظهار داشت: حمايت دولت براي ايجاد نمايشگاه‌هاي دائمي از هنرمندان و دست‌اندرکاران نيز از ديگر برنامه‌هاي نمايندگان و دولت خواهد بود.

\"‌رمضانعلي صادق‌زاده\" نماينده مردم بوشهر و عضو کميسيون صنايع‌ و معادن نيز با بيان اينکه با استفاده از فناوري اطلاعات مي‌توان صادرات صنايع‌دستي را در تمام جهات مورد توجه قرار داد، افزود: دوره‌هاي آموزشي بايد در واحدهاي درسي گنجانده شود.

وي با بيان اينکه تمام قابليت توليدات صنايع‌دستي استانها بايد در نظر گرفته شود، ادامه داد: اعطاي تسهيلات وام‌هاي زودبازده، ساماندهي توليدات صنايع‌دستي و توجه ويژه به بخش اشتغالزايي از ديگر بخش‌هايي است که بايد بيشتر مورد توجه قرار گيرد.

در ادامه اين ديدار \"ابطحي\" نماينده خميني شهر نيز رشته‌هاي صنايع‌دستي به ويژه کاشي‌سازي و سراميک را مورد توجه قرار داد و گفت:‌ايران رتبه دوم توليد کالاهاي چيني دنيا را به خود اختصاص داده است.

وي با اشاره به اينکه مي‌توان صنايع‌دستي را در کنار توليدات صنعت قرار داد تصريح کرد: بازارهاي جهاني ميزان جذب هر دو نوع توليد را دارند به شرطي که ميزان توليدات آن محدود نباشد.

ابطحي با بيان اينکه برخي نرخ بالاي صنايع دستي را سبب کاهش خريد اين محصولات مي‌دانند افزود: ‌اگر بازاريابي صنايع‌دستي در عرصه بين‌المللي با آگاهي و دانش خاص همراه شود بي‌شک تمام توليدات اين هنر دستي به فروش مي‌رسد.

نماينده مردم خميني شهر معتقد است: صنايع‌دستي به مسأله توريسم گره خورده است بنابراين بايد به دو هر مقوله نگاه جدي داشت.

عضو کميسيون صنايع‌ و معادن با بيان اينکه صنايع‌دستي ريشه در فرهنگ هنر و سنت ايرانيان دارد تأکيد کرد: ‌متاسفانه به دليل پايين بودن کيفيت مواد اوليه و توجه نکردن به خواسته‌هاي‌ هنرمندان، ‌کشورهاي خارجي به دنبال انتقال استادکاران ايراني به کشورهاي خود هستند.

ابطحي يادآور شد: در توسعه و پيشرفت صنايع‌دستي نيازمند عزم جدي هستيم زيرا توجه نکردن به جنبه اقتصادي صنايع‌دستي هنرمندان رشته‌ها را فراري داده است.

\"محمد حسين استکي\" نماينده مردم اصفهان در کميسيون صنايع ‌و معادن گفت: قيمت بالاي مواد اوليه تاثير مستقيمي روي قيمت کالاها دارد و بسياري از هنرمندان از اين مساله رنج مي‌برند.

وي معتقد است: ‌با اعطاي تسهيلات بانکي از طريق بنگاه‌هاي زودبازده با سود کم مي‌توانيم از يک سو صنعتگران را به توليد بيشتر و از سوي ديگر بازارهاي جهاني را براي ورود صنايع‌دستي آماده کنيم.

استکي با اشاره به اينکه برخلاف داخل کشور کالاهاي صنايع‌دستي ايراني در بازاهاي جهاني طرفدار زيادي دارد، گفت: با حمايت از صادر کنندگان نقش واسطه‌ها کمتر و کمرنگ مي‌شود.

نماينده مردم اصفهان با بيان اينکه برخي از کارگراني که در رشته‌هاي مختلف صنايع‌دستي کار مي‌کنند، تحت استثمار قرار دارند، افزود: بايد قانون و سياست‌هايي براي حمايت از کارگران تدوين و تنظيم شود.

عضو کميسيون صنايع و معادن اظهار داشت: صنايع‌دستي توانايي اشتغالزايي براي زنان خانوار را دارد و اين فرصتي است که بتوانند از اين طريق امرار معاش کنند.

\"سيد احمد رسولي نژاد\" نماينده مردم دماوند و فيروزکوه نيز در اين جلسه تلفيق سازمان صنايع‌دستي
ايران با سازمان ميراث فرهنگي را اقدامي مثبت و پربار ارزيابي کرد و گفت:‌ صنايع‌دستي و گردشگري در کنار ميراث‌فرهنگي مي‌تواند به توسعه و رونق کشور در بخش‌هاي فرهنگي و اقتصادي کمک کند.

وي با اشاره به اينکه در تمام استان‌ها و شهرستان‌هاي کشور نمايندگي سازمان ميراث‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري وجود دارد، گفت:‌مي‌توان از اين ظرفيت‌ها براي پيشبرد اهداف سازمان مرکزي استفاده کرد.

وي اشتغال آسان با هزينه اندک را عمده‌ترين ويژگي صنايع‌دستي در مناطق محروم و شهرستان‌ها دانست و اعلام کرد: نمايندگان مجلس براي توسعه اين هنر – صنعت از توليدکنندگان حمايت مي‌کنند.
\"‌حميد رضا کاتوزيان\" نماينده مردم ري، ‌تهران و شميرانات که در اين جلسه حضور داشت ورود کالاهاي چيني توسط برخي شرکت‌هاي خارجي را سبب کاهش سودآوري توليدات صنايع‌دستي دانست.

وي ورود کالاهاي مشابه قلمزني اصفهان را يکي از اين توليدات چيني وارد شده به کشور عنوان کرد و گفت: توسعه روند واردات اين کالاها بي‌شک به ضرر توليد کننده صنايع‌دستي است.

نماينده مردم سبزوار و عضو کميسيون صنايع‌ و معادن نيز در اين ديدار، صنايع‌دستي را پس از نفت يکي از ارزآورترين محصولات دانست و افزود: ايجاد 140 هزار اشتغال در سال 85 آمار مناسبي است که با سرمايه‌گذاري و توجه رشد بيشتري خواهد داشت.

\"احمد بزرگيان\" ادامه داد: توجه به توانمندي‌هاي صنعتگران تاثير بسزايي در توليد کيفي محصولات صنايع‌دستي دارد.

وي به مسيرهاي ويژه رفت و آمد گردشگران در کشور اشاره کرد و يادآور شد: مسير زائران امام رضا (ع) و کاروانسراي شاه عباسي از عمده مراکزي هستند که توزيع و فروش توليدات صنايع‌‌دستي مي‌تواند در معرفي بيشتر اين محصولات تاثيرگذار باشد.

وي تاکيد کرد: بايد فرهنگ استفاده از صنايع‌دستي را به نسل جوان ارائه کنيم و اعتماد آنان را نسبت به اين هنر- صنعت افزايش دهيم.

\"هاشمي\" عضو کميسيون صنايع و معادن مجلس با بيان اينکه برخي از کشورها تمام مسير‌هاي فرودگاه را به توليدات صنايع‌دستي مزين کرده‌اند، گفت:‌ متاسفانه کشور ما در اشاعه فرهنگ آن ضعيف عمل کرده است.

وي، تراش سنگ‌هاي قيمتي و نيمه‌قيمتي را يکي از رشته‌هايي برشمرد که در سال‌هاي اخير به آن توجه ويژه‌اي شده است و اظهار داشت: ما بايد به دنبال آن باشيم که صنايع‌دستي را به دنيا معرفي کنيم.

هاشمي تاکيد کرد که بايد در قانونگذاري در باب تبصره‌ها با تعيين بودجه مناسب به صنايع‌دستي کمک کنيم.

M/114

انتهای پیام/

کد خبر 1386080653