وي با اشاره به اينکه بر اساس برنامه ريزي هاي صورت گرفته عمليات مرمت تا پايان سال جاري به اتمام مي رسد اظهار داشت :بازسازي اين مقبره بر اساس طرح قديمي انجام شده است.
روحي خاطرنشان کرد:به منظور مرمت واحياي مقبره راجي کرماني 300 ميليون ريال اعتبار از محل منابع استاني اختصاص يافته است.
لازم به ذکر است ،\"مولا بمانعلي راجي کرماني\" از سخن سرايان کرمان در نيمه دوم قرن دوازدهم و نيمه اول قرن سيزدهم هجري بود . نام اصلي او بماني است که پس از تشرف به دين مبين اسلام به ملا بمانعلي تغيير نام يافت.
به گفته رضا قليخان هدايت : نامش بماني و اصلش از زردتشتيان ايران و ساکن کرمان بود . به واسطه سعادت فطري ذوق اسلام يافت و به خدمت علما و عرفاي کرمان شتافت . بمانعاي نامش دادند و ديده حالش را به نور ولايت شاه اوليا گشادند. طبعش موزون و شايق به مداحي ولي حضرت بي چون شد . غزوات و واقعات حضرت رسول عربي و وصي حقيقي آن حضرت را منظوم کرد و زياده از بيست هزار بيت به نظم آورد و به نام ظهير الدوله ابراهيم خان نبي عم خاقان صاحبقران معنون کرد و مورد الطافها شد و چون درگذشت و نواب شاهزاده شجاع السلطنه حسنعلي ميرزا به ايالت کرمان رسيد،وقتي به حسب تقدير به خدمتي فقير بدان ولايت افتاد اشعار آن را شنيد و به جمع آن ترغيب کرد.
مولانا محمد هاشم بن ملا لطفعلي که در خدمت شاهزاده وکيل وطايف علما بود . در اين باب اهتمامي کرد. ميرزا مظهر کرماني متصدي جمع و ترتيب آن متفرقات شد و در اين دولت ا بد مدت ، آن مثنوي را به قالب طبع در آوردند و تعدد يافت . ( مجمع الفصحا، ج 2 بخش اول ص 471-472 ) اين مجموعه اشعا ر « حمله حيدري » مي نويسد : بما نعلي اين کتاب را در سي هزار بيت به نام ابراهيم ظهير الدوله پسر عموي فتحعلي شاه قاجار به نظم آورد و پيش از آنکه آن را مرتب کند مرگ او را در ربود .
پس از مرگ او ميرزا کرماني به اشاره و ترغيب رضا قليخان هدايت و به کوشش مولي محمد هاشم پسر لطفعلي وکيل الوطايف کار مرتب کردن اين کتاب را به عهده گرفت . کتاب حمله حيدري در سالهاي 1264 و 1270 و 1298 ق در ايران به چاپ رسيده است .
يک نسخه خطي از کتاب حمله حيدري به شماره 2050 مربوط به قرن دوازدهم هجري در کتابخانه دانشگاه تهران و يک نسخه نوشته شده در سال 1263 ق در کتابخانه موزه بريتانيا موجود است . بمانعلي گويا شاهنامه اي هم دارد .
116
انتهای پیام/