به گزارش ميراث آريا(CHTN)، \"حسن يوسفي\" مسئول ثبت سازمان ميراث فرهنگي صنايع دستي و گردشگري اين استان با بيان اين مطلب گفت : در شش ماهه اول سال جاري تعداد 86 محوطه، تپه باستاني و بناي تاريخي استان اردبيل در فهرست آثار ملي کشور به ثبت رسيده که در پي آن تعداد آثار تاريخي به ثبت رسيده استان به 344 اثر مي‌رسد.

وي خاطر نشان کرد : اين آثار که متعلق به شهرهاي مختلف استان هستند شامل 36 اثر در شهرستان بيله‌سوار، 12 اثر در شهرستان مشگين‌شهر، 3 اثر در شهرستان اردبيل، يک اثر در شهرستان نير، 33 اثر در شهرستان گرمي و يک اثر نيز متعلق به شهرستان نمين است.

يوسفي در اين خصوص گفت: با ثبت اين آثار استان اردبيل چهارمين استان کشور از لحاظ تعداد آثار به ثبت رسيده در فهرست آثار ملي کشور در سال جاري است،

مسئول ثبت سازمان ميراث فرهنگي صنايع دستي و گردشگري استان اردبيل همچنين از تپه قلعه کورائيم شهرستان نير متعلق به دوره پيش از تاريخ تا دوره متأخر اسلامي و تپه باستان زرناس متعلق به دوره اسلامي که در اسناد جزو موقوفات شيخ صفي ذکر شده است از قديمي‌ترين و برجسته‌ترين آثار به ثبت رسيده در سال جاري نام برد و افزود: پرونده 156 اثر تاريخي نيز در حال بررسي است که مراحل نهايي را براي ثبت طي مي‌کند که مقايسه تعداد آثار ثبت شده شش ماهه اول سال جاري با مدت مشابه سال قبل نشان مي‌دهد که اين آمار چهار برابر شده است.

يوسفي خاطرنشان کرد: با توجه به دستورالعمل‌هاي تدوين شده از طرف سازمان ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري علاوه بر آثاري همچون بناها، محوطه‌ها و تپه‌هاي باستاني، ميراث معنوي، آثار طبيعي، مفاخر ملي و منطقه‌اي و آثار منقول شاخص نيز در مجموعه آثار ملي به ثبت خواهد رسيد که در اين راستا چندين اثر طبيعي و... در زمره نامزدي در فهرست آثار هستند.

M/116


انتهای پیام/

کد خبر 138608137