\"حميده چوبک\" مسئول پايگاه ميراث فرهنگي قلعه الموت در گفتگو با ميراث آريا (chtn) تصريح کرد: کار مرمت و حفاظت سردر الموت درحال انجام است و نيز بخش‌هايي که در سال‌هاي گذشته کاوش شده بود، بازسازي مي‌‌شود.

وي افزود: خواناسازي و لايه نگاري ديوارها نيز صورت مي‌گيرد. همچنين در مرمت قلعه از مصالح خود قلعه و ملات گچ نيم کوب شده که در کوره‌ها به صورت روش سنتي تهيه مي‌شود، مورد استفاده قرار مي‌گيرد.

چوبک از تهيه موسيقي الموت خبر داد و به ميراث آريا گفت: يکي از کارشناسان موسيقي درحال حاضر مشغول جمع آوري اطلاعاتي مربوط به موسيقي اين منطقه است تا آن را به روش علمي و به صورت نت پياده کند. بعد از نت نويسي و در نهايت از مجموعه اين موسيقي مطالعه شده، موسيقي مخصوص الموت آهنگ‌سازي و تنظيم مي‌شود.

وي ادامه داد: پس از تنظيم اطلاعات مربوطه اين موسيقي به صورت CD تهيه خواهد شد.

بنابراين گزارش؛ قلعه الموت را مردم محلي \"قلعه حسن\" مي‌نامند. اين قلعه از دو بخش غربي و شرقي تشکيل شده که هر بخش نيز به دو بخش قلعه پايين و بالا تقسيم شده است. در اصطلاح محلي، به آنها \"جورقلا\" و \"پيازقلا\" مي‌گويند.

ديوار شرقي قلعه بالا از سنگ و ملاط گچ ساخته شده،‌کمتر از ساير قسمت‌هاي آسيب ديده است. اين قلعه در شوال 654 هجري قمري به دستور هلاکو خان به آتش کشيده شد و از آن پس به عنوان تبعيدگاه و زندان مورد استفاده قرار گرفت.

117/













انتهای پیام/

کد خبر 1386081446