وي افزود: انواع و اشکال مختلف سفالهاي \"ژانر\" از طول حفاري بدست آمد. لازم به ذکر است که به گونهاي از سفالهاي لرستان ژانر گويند.
باستان شناس و سرپرست کاوش غرب لرستان خاطرنشان کرد: از باقي تخريبهايي که توسط مردم انجام شده، يک گورخمره باستاني نيمه سالم بدست آمد که به عصرآهن تعلق دارد. همچنين اشياي کشف شده از خاکهاي مضطرب اطراف اين گورخمره که توسط مردم زير و رو شده بود، بدست آمد.
حسن پور از کشف انگشتري منحصر به فرد در بين اين اشيا خبر داد و به ميراث گفت: به جرأت ميتوان گفت که اين انگشتر در کشور و حتي جهان کم نظير است. يکي از خصوصيات منحصر به فرد اين انگشتر اين است که به جاي نگين نقش يک فروهر به صورت کنده شده، بر روي آن حک شده است. اين انگشتر مفرغي به شيوه يک پارچه قالب ريزي شده بود.
سرپرست کاوش در محوطه غرب لرستان ادامه داد: قطر اين انگشتر 5/2 سانتي متر است. تصوير فروهر، يک کلاه (دولت) مادي بر سر دارد، همچنين يک باشلوق مادي، سر، گردن و نيمي از بالاتنه اين فروهر را برگرفته و پوشش داده است.
فروهر با ريش بلند، به سمت چپ، از درون قوس خورشيد بيرون آمده و در دو طرف اين دو قوس خورشيد، دو بال برآمده و بر افراشته به تصوير درآمده است. پاهاي اين فروهر به حالت حرکت ديده ميشود.
حسن پور به chtn گفت: اين اشيا درحال حاضر در گنجينه قلعه فلک الافلاک نگهداري ميشود و قدمت آنها به دوره ماد ميرسد، اما هنوز در دست مطالعه است.
117
انتهای پیام/