هدف از برپايي اين همايش ارزيابي و تاکيد نقش نظارت ارگانهاي دولتي متولي بطور آشکار و نيز ناظران مردمي از جمله مسافران ، خبرنگاران حوزه گردشگري و دانشجويان صنعت جهانگردي ، سمنها ( NGO ها ) و تشکلهاي صنفي مرتبط و تاثير آن بر تاسيسات گردشگري مانند، مراکز اقامتي و پذيرايي ، موسسات گردشگري از جمله دفاتر خدمات مسافرتي و جهانگردي و حمل و نقل عنوان شده است.
در اين همايش رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان يزد، به برگزاري سه همايش متوالي، نقش نظارت بر تاسيسات و موسسات گردشگري و تاثير آن بر سفرهاي همگاني ، کوير نوردي و نقش آن در توسعه سفرهاي همگاني و اختتاميه جشنواره کارگاهي سه روزه گل آفرين ميبد را در استان يزد اشاره کرد و افزود: گردشگري را بايد از محورهاي چند گانه اعتقاد اسلامي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي و اجتماعي مورد بررسي قرار داد
وي افزود: ايران از نظر آثار تاريخي و جاذبههاي گردشگري رتبه 8 جهان را داراست ولي متاسفانه در جذب گردشگر در رتبه 60 جهاني قرار دارد که اميد است با اتخاذ برنامههاي درست ، ماهيگيري خوبي از موج رونق گردشگري در دنيا باشيم .
رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان در پايان به ظرفيتهاي گردشگري استان يزد از جمله : 6 هزار و 500 اثر تاريخي و جاذبههاي شناسايي شده آن که هزار و 100 مورد آن به ثبت ملي رسيده اشاره کرد و گفت: با اعلام جهاني يونسکو يزد به عنوان نخستين شهر خشت خام جهان و دومين شهر تاريخي جهان مطرح است.
وي در ادامه افزود: 12 پروژه در استان يزد شامل مراکز اقامتي و پذيرايي گردشگري از جمله ساخت 11 هتل و رشد تکميل ظرفيت بالاي 50 درصد مراکز اقامتي در يزد در دست اجرا است .
در ادامه مدير کل دفتر توسعه گردشگري داخلي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري به سفرهاي همگاني و صدور سفر کارت ملي براي70 هزار پرسنل در 15 دستگاه متقاضي اشاره کرد .
\"جمشيد حمزه زاده\" بر لزوم تدوين طرح نظام جامع نظارت همگاني بر تاسيسات و موسسات گردشگري تاکيد کرد و افزود :براي همه زماني و همه مکاني کردن سفرهاي همگاني و آسايش مردم در سفر و رسيدن به گردشگري پايدار بايد مديريت هوشمندانه سفر با همکاري دفاتر خدمات مسافرتي و ساير دستگاههاي مرتبط صورت پذيرد .
سپس \"فلاح زاده\" استاندار يزد ضمن سخناني در باره اهميت سفر در اسلام و نمونههاي آ ن در آيات قرآني و احاديث، بر لزوم ارتقاي جايگاه کشور تا رديف 15 کشور مطرح جهانگردي جهان در جذب گردشگر اشاره کرد.
سپس از \" علي اصغر صادقي يگانه\" مدرس و راهنماي صنعت جهانگردي و تور گرداني و عضو هيئت موسس جامعه راهنمايان تور با اهداي لوحي تقدير شد .
در اين همايش بيانيهاي در 6 ماده به شرح ذيل قرائت شد : لزوم فرهنگ سازي گردشگري در بين همه اقشار جامعه با توجه به پيشينه خوب مهمان نوازي ايرانيان و تاثير دين مبين اسلام بر آن براي توسعه گردشگري پايدار ، توجه به دو محور کاهش هزينه و ارتقاي کيفيت به منظور همه زماني و همه مکاني کردن سفرهاي همگاني براي توسعه گردشگري پايدار ، لزوم تدوين طرح جامع نظارت بر تاسيسات و موسسات گردشگري براي مشخص شدن جايگاه نظارتهاي دولتي، صنفي، سمنها و مردم ، تلاش به منظور جذب سرمايهگذار بخش خصوصي براي تاسيس واحدهاي اقامتي و پذيرايي به ويژه بين راهي بر اساس سند چشم انداز توسعه گردشگري کشور ، لزوم تشکيل جامعه دفاتر خدمات مسافرتي و جهانگردي استان و جلوگيري از فعاليت افراد غير مجاز در زمينه برگزاري تورها و هماهنگي ارگانها براي برگزاري سفرها و تورهاي گردشگري با دفاتر کارگزار مربوطه و داراي مجوز، اعلام شد.
در اين همايش دست اندرکاران بخشهاي گردشگري از ساير استانهاي کشور نيز مانند تهران ، کردستان ، چهار محال و بختياري ، اردبيل ، گيلان ، سمنان و مرکزي حضور داشتند . /104
انتهای پیام/