به گفته سجادي گروه باستانشناسي مستقر در شهر سوخته در نظر دارد با همکاري دانشگاه سيستان و بلوچستان به باز سازي چهره صاحب چشم مصنوعي که سال گذشته در همين محوطه کشف شد ،بپردازد.
وي آناليزهاي مربوط به چشم ساخته شده به منظور شناسايي قطعي مواد تشکيل دهنده، تهيه مولاژ جمجمه و چشم مصنوعي را از جمله اقداماتي عنوان کرد که طي فصل کاري جديد صورت خواهد گرفت.
سرپرست گروه باستانشناسي شهر سوخته آغاز پژو هشهاي علمي تحقيقاتي بر روي موي اسکلتهاي شهر سوخته از سوي تيم انسانشناسي دانشگاه نيوکاسل به منظور دستيابي به نحوه تغذيه و رشد جسماني ساکنان اين شهر را از ديگر فعاليتهاي هيأت باستانشناسي اعلام کرد.
به گزارش ميراث آريا، چشم مصنوعي4800 ساله، سال گذشته در دهمين فصل کاري باستانشناسان در شهر سوخته کشف شد.
اين چشم متعلق به زني تنومند 25 تا 30 ساله است که در قبر شماره 6705 منطقه گورستان مدفون بوده است.
جنس و ماده چشم ياد شده با توجه به بررسي هاي اوليه قير طبيعي که با نوعي چربي جانوري مخلوط شده اعلام و نتيجه قطعي به آزمايشهاي بعدي موکول شد.
اين چشم داراي دو سوراخ جانبي واقع در دو سو جهت نگهداري و اتصال آن به حدقه چشم است. در روي اين چشم مصنوعي ريزترين مويرگهاي داخل چشم توسط مفتولهاي طلايي به قطر کمتر از نيم ميليمتري طراحي شدهاند.
نخستين جلد از مجموعه کتابهاي ده جلدي شهر سوخته با عنوان \" گزارش مقدماتي کاوشهاي شهر سوخته از سال 76 تا 79\" نيز به تازگي به زير چاپ رفته و قرار است در نهمين گردهمايي باستانشناسان در آذرماه به علاقهمندان ارايه شود.
جلدهاي بعدي اين مجموعه به کاوش هاي سال هاي 80 تا 82، 83 تا 85، آثار منقول و غير منقول، صنايع شهر سوخته و ... اختصاص دارد.
شهر سوخته داراي قدمتي 5000 ساله است که ساکنان آن به مظاهر شگفت انگيزي از تمدن دست يافته بودند.
115/
انتهای پیام/