به گزارش ميراث‌آريا(chtn) و به نقل از واحد خبر روابط عمومي سازمان ميراث‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري، \"عبدالمجيد شريف‌زاده\"‌ رئيس پژوهشکده هنرهاي‌سنتي سازمان با بيان اين مطلب افزود: طي چند ماه آينده مقدمات شناسايي فرش از سوي دکتر \"سيد طاهر صباحي\" محقق قالي‌هاي مشرق زمين انجام و به پژوهشکده اعلام مي‌شود.

وي با اشاره به اينکه پژوهش‌ها، طراحي و جريان اجرايي پروژه بافت نيز به انتخاب صباحي خواهد بود، افزود:‌ شوراي فرش پژوهشکده و صباحي به عنوان ناظر علمي و ناظر پژوهشگاه، بر کار نظارت خواهند داشت.

شريف‌زاده، پژوهشکده و موزه فرش را دو گزينه اصلي براي بافت اين فرش برشمرد و گفت: بنا به نظر شوراي فرش، تصميم نهايي در خصوص محل بافت فرش گرفته مي‌شود.

رئيس پژوهشکده سازمان ميراث‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري اظهار داشت:‌ به مدت يکماه اسلايد نقشه و پروژه‌هاي تاکتيکي فرش براي نقشه‌کشي و رنگرزي آماده مي‌شود.

وي استفاده از رنگ‌هاي طبيعي در فرش مذکور را يک ضرورت برشمرد و افزود: براي اين کار از چند رنگرز متخصص ايراني دعوت مي‌شود و نمونه رنگ‌ها با اصل قالي موجود در موزه از سوي محقق ايراني مورد بررسي قرار خواهد گرفت تا تشابه رنگي به عمل آيد.

شريف زاده يادآور شد: هم‌اکنون فرش مذکور در موزه پولدي پتسولي شهر ميلان نگهداري مي‌شود و تمام مباحث علمي و تاريخي اين فرش در حال استخراج است.

شريف زاده با بيان اينکه فرش غياث‌الدين مدتي در محل اقامت پاپ نهم قرار داشته است، گفت: پس از آن فرش براي تعمير به کارگاه تعميرات پارچه‌اي واتيکان ارسال، سپس به قصر پادشاهي شهر مونتسا نزديک شهر ميلان فرستاده شده بود و سرانجام پس از انقراض خانواده سلطنتي ايتاليا در سال 1919، اين فرش به دولت هديه داده شد و در سال 1923 به طور موقت به پتسولي ارسال مي‌شود و در همانجا مي‌ماند.

وي، اهميت فرش موزه پتسولي را در امضاي مندرج در وسط آن ترنج دانست و افزود: تاريخ مندرج در اين قالي نشان مي‌دهد که اين فرش از قديمي‌ترين قالي تاريخ ايران است.

به گفته شريف زاده، فرش غياث‌الدين جامي از فرش اردبيل که در موزه ويکتورين آلبرت لندن نگهداري مي‌شود قديمي‌تر است.

رئيس پژوهشکده سازمان ميراث‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري، ترسيم نقشه فرش و تعيين نقاش را بسيار حساس دانست و افزود: بايد سعي کنيم تا تشابه قالي از نظر نقشه و رنگرزي طبيعي کاملا متشابه با اصل آن باشد و اين امکان هست که بتوانيم براي اتمام اين اثر ارزشمند اصل قالي غياث‌الدين را به ايران بياوريم.

وي تصريح کرد:‌ در نظر داريم فرش قديمي و جديد را در موزه فرش به نمايش بگذاريم تا 5 قرن اختلاف زمان را با تشابه آنها نزديک‌تر کنيم.

اين مقام مسئول گفت: تاريخ قالي \"غياث‌الدين جامي\" متعلق به 1542 ميلادي است که در طول چند قرن بيشتر رنگ‌هاي آن اکسيده شده است.

خاطرنشان مي‌شود، \"غياث‌الدين جامي\" خطاط معروف صفوي بوده است. /114



انتهای پیام/

کد خبر 1386081941