وي افزود:بنياد پارسه با هدف انجام فعاليتهاي پژوهشي در بخشهاي مختلف مانند سرزمين پارس، خليجفارس و انجام مطالعات روي شهرهاي جنوبي کشور تشکيل ميشود.
بقايي در پاسخ به اين پرسش که تشکيل بنياد پژوهشي پارسه در تناقض با پايگاه ميراث فرهنگي پاسارگاد است، خاطرنشان کرد: پايگاه، مرکزي وابسته به پژوهشگاه سازمان ميراث فرهنگي، صنايعدستي و گردشگري است که کارهاي پژوهشي خاص شيراز و پاسارگاد را انجام ميدهد. در حاليکه بنياد پژوهشي پارسه قرار است با حضور شخصيتهاي برجسته و اساتيد دانشگاهي به عنوان اعضاي هيأت امنا پژوهشهاي گستردهاي را در شهرهاي جنوبي و خليج فارس انجام دهد.
به گفته وي، رئيس هيأت امناي بنياد پارسه\" حسين جعفري\" معاون فرهنگي سازمان و دبير هيأت امناي اين بنياد نيز حسن طالبيان است.
عمليات احداث جاده در تپه رحمتآباد متوقف شده است
قائم مقام سازمان ميراث فرهنگي در بخش ديگري از گفتگوي خود درباره تخريب تپه رحمتآباد فارس به ميراث آريا گفت: در بازديدهايي که از اين تپه داشتهام هنوز اين تپه تخريب نشده است. اما سازمان ميراث فرهنگي کار احداث جاده را متوقف کرده و قرار است هماهنگيهاي لازم براي جلوگيري از تخريب اين تپه از سوي رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايعدستي و گردشگري استان فارس و استاندار اين استان با وزارت راه انجام شود.
جابهجايي خانههاي کشاورزان کنار مقبره کوروش
بقايي همچنين به زمينهاي کشاورزي و خانههاي آنها در نزديکي مقبره کوروش اشاره کرد و افزود: با فرماندار پاسارگاد صحبت شده و قرار است موضوع جابه جايي روستاييان را از منظر اجتماعي و فرهنگي بررسي کرده و در صورت بوجودآمدن شرايط اين کار انجام شود.
وي در پاسخ به اين پرسش که بسياري از کشاورزان نميخواهند اين جابهجايي صورت بگيرد، تصريح کرد: قرار نيست زمينهاي کشاورزي کشاورزان تملک شود. بلکه با توجه به ساخت خانههاي زياد در حريم مقبره کوروش، سازمان تنها ميخواهد اين خانهها را جابهجا کند. ضمن آنکه زمين معوض و تسهيلات آن به افرادي که خانههايشان در آنجا قرار دارد داده خواهد شد.
قائم مقام سازمان ميراث فرهنگي، صنايعدستي و گردشگري خاطرنشان کرد: در صورت عملياتي شدن اين جابهجايي ، سازمان بايد طرح را در يک پروسه دو يا سه ساله مطالعه و آماده کند و آن را به مشاور ارائه دهد.
115/
انتهای پیام/