در اين مراسم \"مارتيروسيان آکادميسين \" رئيس آکادمي ملي علوم ارمنستان در سخنان کوتاهي مولوي را چهرهاي شناخته شده براي جهانيان معرفي کرد.
\"رضا عطوفي\" رايزن فرهنگي جمهوري اسلامي ايران در ارمنستان گفت:ادب فارسي و چهرههاي آن در جهان همواره درخشان بوده و زبان فارسي زبان عشق و دوستي و محبت و صلح است.
وي افزود: در ميان شاعران پارسي گوي نيز جلال الدين محمد بلخي مشهور به مولوي سرآمد و نابغه دوران خود بوده و بسياري از بزرگان انديشه و فکر و اديبان و ايرانشناسان را شيفته خود ساخته و فروش ميليوني ترجمه مثنوي معنوي در جهان شاهد اين مدعاست.
رايزن فرهنگي کشورمان خاطر نشان کرد : جهان پس از هشتصد سال به پاس قدرشناسي از اين شاعر معنويتگرا بوسيله سازمان فرهنگي – علمي يونسکو بزرگداشت اين نابغه و ستاره درخشان شعر معنوي را اعلام کرد و با بيش از 80 گروه و سازمان بزرگ فرهنگي در 38 کشور جهان برنامههاي مختلفي را اجرا کرده و ادامه خواهند داد.
به گفته رايزن فرهنگي جمهوري اسلامي ايران، ارمنستان نيز بعنوان کشوري فرهنگي، از جمله پيش قدمان اين اقدام فرهنگي بوده است و با همکاري رايزني فرهنگي ايران چندين برنامه را در دانشگاهها اجرا کرده است.
در ادامه آزمانوش کوزمويان استاد ايرانشناسي دانشگاه ايروان سخنان خود را با موضوع عرفان مولوي و انديشه هاي عارفانه وي آغاز کرد و گفت: مولوي معتقد بود که انسان ابتدا به صورت خام است. سپس پخته شده و در نهايت سوخته مي شود.
وي ادامه داد: مولوي دوران خام بودن خود را دوران قبل از ملاقات با شمس تبريزي دانسته و در واقع بعد از ملاقات و آشنايي با شبس تبريزي دوران پختگي او آغازميشود.
کوزمويان با بيان اين موضوع که مولوي دوستداران و عاشقان بسياري داشت، تصريح کرد: شاعر بزرگ فارسي معتقد بود که انسان نبايد وابستگي به ماديت دنيا داشته و براي نزديک شدن و رسيدن به خدا بايد خود را آماده سازد. در اينجاست که مولوي با نارکاتسي همنظر بوده، زيرا نارکاتسي نيز معتقد بود که براي چند لحظه نزديکي انسان با خدا بايد چندين سال تلاش و زحمت کشيد.
وي در پايان سخنانش اظهار داشت :در اين مدت زمان کوتاه امکان معرفي کامل مولوي وجود ندارد اما شايان ذکر است که از مولوي شناخت کافي در ارمنستان وجود نداشته و درک مفاهيم سخت و بلند مولوي به مدت بيشتر و تحقيقات عميق تري نياز دارد.
115/
انتهای پیام/