وي افزود: از همين رو، امروزه حدود 50 رشته از مجموع رشتههاي صنايع دستي کشورمان منسوخ شدهاند و اگر اقدامات سريعي هم در اين زمينه صورت نگيرد، سرنوشت مشابهي نيز در انتظار ساير رشتهها است.
هاتفي گفت: دولت نهم در زمينه صنايع دستي، با اشراف بر مشکلات مذکور، تصميم گرفت که مسئوليت تصديگري خود را به سمت برنامه ريزي و سياستگذاري تغيير دهد، به نحوي که با توزيع حمايتها از تمامي فعالان و هنرمندان اين عرصه، زمينه را براي رقابت بخش خصوصي بطور عملي فراهم کند.
وي افزود: اين درحالي است که پيش از اين حتي صادرات صنايع دستي هم در انحصار دولت قرار داشت و سازمان صنايع دستي با انباري که در شهر هامبورگ در آلمان ايجاد کرده بود، خود به امر صادرات اشتغال داشت و فعالان و هنرمندان بخش خصوصي مجالي براي حضور و عرض اندام در اين عرصه نمييافتند.
معاون صنايع دستي سازمان ميراث فرهنگي، صنايعدستي و گردشگري، در ادامه، به حضور ايران در نمايشگاه صنايع دستي سالجاري آلمان اشاره کرد و گفت: امسال نخستين باري است که شرکتهاي ايراني به صورت متمرکز در پنج رشته تخصصي گليم، گبه، شيشه، سراميک و فيروزه در نمايشگاه برلين حضور يافتهاند.
وي همچنين افزود: در نمايشگاه سالجاري، تمامي هزينههاي مربوط به تهيه و چينش غرفهها توسط سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري پرداخت شد و شرکت کنندگان تنها هزينه مربوط به حمل و انتقال اقلام خود را بر عهده داشتند.
هاتفي در زمينه تقويت جايگاه صادراتي صنايع دستي کشور گفت: در سال گذشته مجموع صادرات بخش صنايع دستي با احتساب فرش، حدود 625ميليون دلار بود، اين در حالي است که ما نياز به نوآوري، طرحهاي جديد و ظرفيت سازيهاي تازه در اين زمينه داريم و اين کاري است که همه کشورها در اين زمينه اجرا کرده و موفق هم بودهاند.
اين مقام مسئول ادامه داد: در بخش صادرات و حمايت از بازرگاني صنايع دستي هم فراخوان منتشر شده است و اعلام آمادگي کردهايم که از تمامي صادرکنندگان در اين بخش حمايتهاي لازم را بعمل بياوريم.
وي همچنين گفت: آموزش صادرکنندگان صنايع دستي نيز با همکاري اتاق بازرگاني و مرکز توسعه صادرات و تجارت ايران آغاز شده است و با سفارتخانه - ها، نمايشگاههاي مختلف و همچنين \"ان.جي.او\"هايي هم که در خارج از کشور در زمينه صنايع دستي فعاليت ميکنند، گفت وگوهاي خوبي آغاز شده است و تلاش داريم با حضور در مجامع جهاني، صنايع دستي ايران را به جهانيان معرفي کنيم.
معاون صنايع دستي سازمان ميراث فرهنگي، صنايعدستي و گردشگري، درباره جايگاه صنايع دستي در کشورمان نيز افزود: ايران يکي از بزرگترين و مهمترين کشورهاي توليدکننده صنايع دستي دنياست و توليدات کشور ما در اين بخش از تنوع زيادي نيز برخوردار است، اما متاسفانه در سالهاي اخير به دلايل مختلف با مشکلات زيادي در اين بخش مواجه بودهايم.
وي يکي از اين مشکلات را، نبود توجيه اقتصادي در فعاليتهاي اين رشته اعلام کرد و افزود: امروزه حتي هنرمند رغبتي براي آموزش داشتههاي خود به فرزندانش نيز ندارد، اما ما تلاش ميکنيم با ايجاد زمينههاي حمايتي، فعالان و هنرمندان اين بخشها را تقويت کنيم.
هاتفي حفظ وضع موجود را از جمله مهمترين برنامههاي کوتاه مدت سازمان ميراث فرهنگي، صنايعدستي و گردشگري دانست و گفت: در برخي از رشتهها تنها يک نفر هنرمند وجود دارد، که ما تلاش ميکنيم با جذب در مراکز آموزشي، امکان آموزش هنر وي را به ديگر علاقهمندان را فراهم کنيم و حتي در اين زمينه فيلمهاي آموزشي مستند هم از آثار توليدي وي با هدف آموزش به ديگران تهيه ميشود.
وي همچنين تدريس بخش صنايع دستي در 9 مرکز آموزش عالي وابسته به سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري در دانشگاههاي دولتي در حد فوق ليسانس را نيز از ديگر اقدامات صورت گرفته براي تقويت بخش صنايع دستي توصيف کرد.
معاون صنا
يع دستي سازمان ميراث فرهنگي، صنايعدستي و گردشگري، فرهنگسازي در ميان 70ميليون نفر مردم ايران در زمينه استفاده از صنايع دستي را، از ديگر اقدامات صورت گرفته براي تقويت اين بخش توصيف کرد و افزود: متأسفانه در زمان حاضر از مجموع255رشته صنايع دستي، مردم کشورمان فقط با حدود 10رشته با جنبه تزييني آشنايي دارند، که هيچ کاربرد موثري هم در زندگي روزمره آنان ندارد.
وي گفت: بر همين مبنا، سازمان ميراث فرهنگي تلاش زيادي را براي معرفي صنايع دستي کشور از طريق رسانههاي نوشتاري، ديداري و شنيداري آغاز کرده است و حتي اعلام شده که جايزه ويژهاي به فيلم سازاني که تلاش کرده باشند در آثار خود صنايع دستي را نمايش دهند، اعطا خواهد شد.
خاطرنشان ميشود؛ چهل و دومين نمايشگاه عرضه صنايع دستي آلمان، با حضور 500شرکتکننده از 63کشور جهان از 16تا 20آبان سالجاري در محل نمايشگاههاي شهر برلين برگزار شده است.
114/
انتهای پیام/