\"مهدي معمارزاده\" کارشناس فني سازمان ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري استان تهران و ناظر پروژه مرمت برج آزادي با بيان اين مطلب به ميراث آريا(‌‌‌ CHTN)، گفت: تمامي کارهاي مرمتي که در برج آزادي انجام مي‌شود مطابق با قوانين ميراث فرهنگي و طبق طرح مصوب سازمان ميراث فرهنگي استان تهران است.

وي با بيان اينکه تمامي کارشناسان سازمان زيباسازي با دلسوزي در حال اجراي اين پروژه هستند، خاطرنشان کرد: طراح و سازنده اين برج در بازديد از مراحل کار به جنس استفاده‌ شده کابل‌هاي برق انتقاد کرده است. اين در حالي است که تا به امروز و در بازديدهاي مکرر مسئولان بازسازي برج بهترين نوع جنس را استفاده کرده‌اند.

معمارزاده خاطرنشان کرد: براي مرمت برج آزادي بايد بگويم که تا به امروز هيچگونه اقدامي بر خلاف طرح مصوب سازمان ميراث فرهنگي از سوي سازمان زيباسازي انجام نشده است و اگر در آينده تنها يک مورد تخلف مشاهده شود قطعا اين موضوع گزارش خواهد شد.

وي با اشاره به انتقادهاي طراح و سازنده برج آزادي خاطرنشان کرد: نبايد با انتقاد از موارد جزيي مانع پيشرفت پروژه و رسيدن به اهداف مورد نظر شد. اگر هم مشکلي ايجاد شده يا مي‌شود بايد با مسئولان مرتبط جلسه گذاشت و موضوع را به صورت کارشناسي حل کرد.

گفتني است که طراح و سازنده برج آزادي چندي پيش در گفتگو با يک خبرگزاري نسبت به اقدامات ناهماهنگ و نامناسب مديران پروژه بازپيرايي و بهسازي انتقاد کرده و گفته بود: \"اصول بهسازي فضاي منطبق بر قوانين و ضوابط ميراث فرهنگي در اين عمليات اجرايي نمي شود و پيمانکار مربوطه همچنان اقدامات بازپيرايي خود را بدون توجه به تذکرات ادامه مي دهد. در صورت ادامه روند بهسازي فضاي اطراف اين برج به همين شکل فعلي ، اعلام مي کنم من به هيچ عنوان نظارتي روي برنامه هاي مسوولان اجرايي پروژه ندارم .\"

به گزارش ميراث آريا، عمليات محوطه سازي اطراف برج آزادي با اعتباري حدود سه ميليارد تومان و به‌منظور احياي عرصه و حريم يکي از نمادهاي مهم هويت بخش ايران دو ماه پيش از سوي سازمان زيباسازي آغاز شد.

به گفته \"شرافت ناصري\"، مشاور شهردار منطقه 9 با برنامه‌ريزي‌هاي انجام شده بهسازي و بازپيرايي اين ميدان تاريخي تا پايان آذرماه 86 به اتمام مي‌رسد و جشن بيست و هشتمين سالگرد پيروزي انقلاب در يک فضاي کاملا متفاوت برگزار خواهد شد.

سال 1345 طرح يک نماد معرف ايران، در ميان معماران ايراني به مسابقه گذاشته شد که در پايان، طرح \"حسين امانت\" مهندس 26 ساله و فارغ‌التحصيل دانشگاه تهران به عنوان طرح برتر انتخاب شد.

عمليات ساخت بنا، 11 آبان 1348 آغاز شد و پس از 28 ماه کار در 24 دي 1350 با نام برج شهياد به بهره‌برداري رسيد.

بنا بر اين گزارش، معماري اين برج تلفيقي از معماري دوران هخامنشي، ساساني و اسلامي است. اين بناي سه طبقه، چهار آسانسور، دو راه پله و 286 پلکان دارد. محوطه زيرين برج، چندين سالن نمايش، نگارخانه، کتابخانه، موزه و ... دارد.

طول اين بنا 63 متر، ارتفاع آن از سطح زمين 45 و ارتفاع از کف موزه 5 متر است. چمن کاري ميدان آزادي و راه‌هاي اطراف آن، نيز از بالا شبيه سقف دروني مسجد شيخ لطف الله اصفهان و طرح‌ حوض‌هاي ميدان برگرفته از حوض‌هاي باغ فين کاشان است.

خاطر نشان مي شود که اين مجموعه فرهنگي، زيرمجموعه بنياد رودکي است و اداره فضاي سبز سطح ميدان و آبياري چمن آن به عهده شهرداري است. مجموعه آزادي در سال 1353 با شمار 1008 در فهرست آثار ملي کشور به ثبت رسيد.

115/


انتهای پیام/

کد خبر 1386082166