به گزارش ميراث آريا (CHTN)،بسياري از شخصيتهاي سياسي، فرهنگي و ديپلماتيک از جمله دکتر \"فاضل لاريجاني\" رايزن فرهنگي کشورمان نيز در اين سمينار حضور داشتند.

بر اساس اين گزارش ،در اين سمينار که با مشارکت و پشتيباني رايزني فرهنگي کشورمان در کانادا ، بنياد علوي(نيويورک)، دانشگاه کارلتون و سفارت ترکيه در سالن «سوت هيل» اين دانشگاه برگزار شد اساتيد و مولوي شناسان برجسته از کشورهاي مختلف(ايران،آمريکا، کانادا، ترکيه و ...) به بيان مباني و شاخصه هاي مکتب فکري و رفتاري مولانا و ابعاد روز افزون تاثيرات آراي وي در غرب پرداختند.

لازم به ذکر است ،فرانکلين لوييس از دانشگاه شيکاگو، ويليام چيتيک از دانشگاه ايالتي نيو يورک، حسن لاهوتي محقق و استاد دانشگاه از ايران، ايرج بشيري از دانشگاه مينه سوتا، فرهنگ رجايي از دانشگاه کارلتون، محمود ارول کيليچ از دانشگاه مرمره ترکيه، باليل کاسپينار از دانشگاه مک گيل، پاول بلانفات از دانشگاه ليون فرانسه، مارتا سيميدشاوا از دانشگاه يورک کانادا، دکتر استعلامي از دانشگاه مک گيل، دومينيک بروکشاو از دانشگاه منجستر انگلستان، رزماري هيل از دانشگاه بروک آمريکا و کريم کريم از مدرسه عالي روزنامه نگاري و ارتباطات دانشگاه کارلتون از جمله سخنرانان اين همايش بودند.

پروفسور \"چيتيگ\" استاد مطالعات ديني دانشگاه ايالتي نيويورک که اشعار مولانا را به زبان پارسي مي خواند ، در اين مراسم گفت : در مورد مولوي مي توانم بگويم که اعتقاد محکم او به اين موضوع که «شناختِ خود» منتهي به «شناخت خداوند» مي شود کاملا در اشعارش مشهود است و اين باوري است که ريشه در قرآن و روايات دارد.

وي در ادامه گفت :آراي مولانا بوضوح و بطور مشخص در قرآن ريشه دارد و نيز در انطباق با فلاسفه اسلامي نظير سهروردي است.

دکتر \"کريم\" استاد يار ارتباطات و رئيس مدرسه عالي ژورناليسم و ارتباطات دانشگاه کارلتون نيز در سخنان خود نگرش مولوي به پديده هايي همچون مرگ و نيستي را برشمرد و اعلام داشت : به عقيده من مرگ و زندگي اي که مولوي از آن سخن مي گويد کاملا بر عکس آن چيزيست که ما تصور مي نمائيم . کلماتي چون \" دوري و فراق و ماندن از اصل \" نشانه اي از گرايش مولوي در بدست آوردن قرب الهي بعنوان منزل و ماواي خويش بوده است.

116/



انتهای پیام/

کد خبر 1386082175