وي افزود: اين هنرتلفيقي از زري بافي و مخمل بافي ساده سنتي است که در سالهاي گذشته با ماشيني شدن صنايع نساجي به ورطه فراموشي سپرده شده بود.
دهقاني اظهار داشت: اداره ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري کاشان به همت معاونت صنايعدستي استان اصفهان با هدف زنده نگهداشتن هنرهاي سنتي نساجي و با بهرهگيري از استادان کاران مخمل باف و زري باف اقدام به راهاندازي اين کارگاه کرده است.
به گفته وي ، مخمل از جمله پارچههاي ابريشمي است که منحصر در کاشان توليد ميشده و اين شهرستان به عنوان مرکز عمده صنايع نساجي و ريسندگي و بافندگي کشور محسوب ميشده است.
معاون صنايع دستي اداره ميراث فرهنگي ،صنايع دستي و گردشگري کاشان از \"سوريجان\"، \"گل چقانه\"، \"گريچه\"، \"پاپک\" و \"سرپله\"به عنوان محلههايي از کاشان ياد کرد کهدردورههاي گذشته کارگاههاي زري بافي ومخمل بافي در آنها داير بوده است.
دهقاني يادآور شد: از مخملهاي کاشان به عنوان بخشي از هدايا پادشاهان ايران و حاکمان مناطق مختلف کشوربهسران کشورهاي دوست و همسايه براي زينت کاخها ، قصرها و منازل اعيان و اشراف استفاده ميشده است.
وي گفت: چون مخمل نقش برجسته به صورت انحصاري در کاشان توليد ميشده ، اين نوع مخمل همواره مايه افتخار و شهرت جهاني براي کاشان بوده است.
معاون صنايع دستي اداره ميراث فرهنگي ،صنايع دستي و گردشگري کاشان يادآور شد: توليد اين محصول در کارگاه مخمل بافي نقش برجسته کاشان و با همکاري استاد \"سيد خليل ياالله\"، \"جمشيد خداداد\" و \"محمود تمتاجي\" صورت ميگيرد.
خاطرنشان ميشود؛ براي راهاندازي اين کارگاه که بطور غيرمستقيم نيز مشاغلي را براي طراحي چله ، دندانبندي ، نقشبندي و رنگرزي ايجاد ميکند ۲۰ميليون ريال از محل اعتبارات اداره ميراث فرهنگي،صنايع دستي و گردشگري کاشان هزينه شده است.
114/
انتهای پیام/