\"آزيتا افراشي\" عضو گروه زبان و گويش پژوهشکده زبان‌شناسي، کتيبه‌ها و متون با بيان اين مطلب به ميراث آريا(‌‌ CHTN) گفت: گويش کمزاري، از جمله گويش‌هايي است که ريشه در زبان‌هاي ايراني غربي دارد و هم‌اکنون تعداد بسيار کمي از افراد در جزيره لارک با اين گويش صحبت مي‌کنند.

وي افزود: در صورتيکه اين نوع گويش مستندسازي نمي‌شد، قطعا اين گويش از بين مي‌رفت و ديگر نمي‌توانستيم درباره آن تحقيق و مطالعه کنيم.

افراشي با بيان اينکه جزيره لارک در نزديکي قشم قرار دارد، خاطرنشان کرد: کار گروه مستندساز از 17 آبان با سفر به اين جزيره شروع شد. در اين سفر گروه با 13 فرد باقي‌مانده که به اين گويش صحبت‌ مي‌کردند، مصاحبه کرده و تمامي اين مصاحبه‌ها ضبط و ثبت شده است. ضمن آنکه مستندسازي با استناد به سه پرسشنامه سازمان ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري انجام شد.

به گفته وي، آوانگاري و تحليل دستوري از ديگر اقداماتي است که براي مستندسازي گويش‌ها انجام مي‌شود.

عضو گروه زبان و گويش پژوهشکده با اشاره به تحليل زباني گويش کمزاري خاطرنشان کرد: زبان کمزاري هم‌خانواده زبان کردي و لري است و با توجه به وجود اين نوع گويش در جزيره لارک مي‌توان گفت که همواره نام فارس روي خليج فارس بوده است. چه اين گويش ريشه در زبان‌هاي ايراني غربي دارد.

وي تصريح کرد: در اين جزيره افرادي زندگي مي‌کنند که از زمان حمله پرتغالي‌ها تا به حال در اين منطقه سکونت داشته و همچنان با گويش کمزاري با يکديگر صحبت مي‌کنند.

115/










انتهای پیام/

کد خبر 1386082343