به گزارش ميراث آريا( CHTN) و به نقل از سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي ،\"مصطفي ناصري\" رايزن فرهنگي ايران در ترکمنستان درهمايش سه روزه \"ابوسعيد ابوالخير دانشمند بزرگ شرق\" در عشق‌آباد پايتخت ترکمنستان با بيان اين مطلب گفت: اين انديشمند نيز همه مردم را دوست مي‌داشت و همه اديان الهي در نزد وي يکي بود.

وي افزود: در حالي که در زمان حيات او برخي عالمان ديني، اعتقادات جديد را قبول نداشتند ولي ابوسعيد ابوالخير در بيان نظرات جديد پيشتاز بود.

ناصري خاطرنشان کرد: ابوسعيد حتي حاضر نبود که از جانب او به کسي صدمه‌اي وارد آيد و نهايت جوانمردي در اين شخصيت عارف هويدا بود و مردم ترکمنستان بايد افتخار کنند که چنين شخصيتي در خاک آنها مدفون است.

رايزن فرهنگي ايران خطاب به نسل جوان ترکمنستان گفت: کشور شما يک چنين شخصيت‌هايي را درطول تاريخ در خاک خود زياد داشته‌ که لازم است به مطالعه آثار و سرگذشت آنها بپردازيد.

ناصري برگزاري چنين همايش‌هايي را درنزد ملت‌ها بسيار مهم دانست و خواستار تداوم آنها در آينده شد.

گفتني است ؛ در همايش \" ابوسعيد ابوالخير دانشمند بزرگ شرق \" محققان ‪ ۱۸کشور از جمله جمهوري اسلامي ايران در آن شرکت دارند و بيش از ‪ ۱۵۰مقاله به اين همايش علمي ارايه شده است.

بنا بر اين گزارش، هر چند منابع تاريخي اشاره‌اي به تاريخ تولد \"فضل الله بن احمدبن محمدبن ابراهيم ميهني\" مشهور به ابوسعيد ابوالخير ندارند ولي اين منابع زمان درگذشت اين عارف را چهارم شعبان سال ۴۴۰هجري قمري‪ ‪ درسن ۸۳ سالگي در قريه \"ميهنه\" بين سرخس و ابيورد عنوان مي‌کنند. شهرت ابوسعيد ابوالخير پس از درگذشت او سراسر سرزمين‌هاي ايراني و فارسي زبان را فراگرفت و به دورترين نقاط جهان اسلام نيز رسيد.

تأثير افکار و اقوال ابوسعيد در طي سده‌هاي گذشته همواره در ميان اهل عرفان و در ادبيات عرفاني ايراني مشهور بوده است بطوري که روشن‌ترين ويژگي عرفان ابوسعيد، هماهنگي آن با زندگي است. ترکمن‌ها نيز همانند ايراني‌ها به اين شخصيت اسلامي علاقه زيادي دارند و هم‌اکنون مقبره اين عارف اسلامي به زيارتگاه مردم ترکمن تبديل شده است.

اين گزارش حاکيست ؛ از جمله آثار اين عارف اسلامي \"حالات و سخنان ابوسعيد\" و\"اسرارالتوحيد في مقامات الشيخ ابوسعيد\" است.

115/


انتهای پیام/

کد خبر 1386082418