وي ادامه داد: اما هيأت وزيران همچنان مصمم به واگذاري اين کاخ به سازمان ميراث فرهنگي بود. ضمن آنکه در ابتدا قرار بود اين کاخ به موزه صنايعدستي تبديل شود اما با توجه به نظر هيأت وزيران اين کاخ به موزه هنرهاي سنتي و کشاورزي تبديل خواهد شد.
محمدي به شروع فاز صفر احداث اين موزه اشاره کرد و گفت: در اين موزه وسايل کشاورزي سنتي، اشکال زندگي زراعي و انواع کشت، محصولات و ابزارآلات جديد کشاورزي به نمايش درخواهد آمد.
به گفته رئيس سازمان ميراث فرهنگي ايلام کاخ فلاحت بنايي متعلق به دوره قاجار است که در گذشته اطراف آن محصور از باغ بوده است که متأسفانه جهاد کشاورزي تمامي اين باغها را از بين برده و به جاي آن ساختمان ساخته است.
وي تصريح کرد: در فازهاي بعدي احداث موزه کشاورزي قطعا فضاي سبز گستردهاي در اطراف کاخ ايجاد ميشود تا تداعي فضاي تاريخي و طبيعي گذشته باشد.
ساختمان کاخ فلاحت ايلام از ساختمانهاي دوره قاجار و بهدستور والي غلامرضاخان در سال 1326 هجري قمري احداث شد، اما اکنون با توسعه شهري، فضاي باز آن تبديل به ساختمان و خيابان شده و کاخ فلاحت نماي سابق خود را از دست داده است.
اين کاخ چون در محوطه سازمان جهاد کشاورزي استان قرار گرفته، به کاخ (فلاحت) کشاورزي هم مشهور است. کاخ فلاحت در زميني به مساحت 810 متر مربع با زيربنايي حدود 337 متر مربع احداث شده و نقشه دروني آن به صورت دو اتاق تودرتو در اطراف و يک هال بزرگ در وسط است. در جلو هال يک ايوان قرار گرفته که در اتاقها و هال به آن باز ميشود. دو طرف اتاقها به صورت چندضلعي منظم بيرون و بين آنها دو تراس قرار دارد و در هر دو طرف، پنجرهاي به ابعاد يک در دو متر تعبيه شده که با تاقي نيمدايرهاي شکل و گچبريهاي زيبا با نقشهاي انساني و گل و گياه مزين شده است.
115/
انتهای پیام/