به گزارش ميراث اريا (chtn) در نشست امروز هيات کنيايي و سفير اين کشور در ايران با \"علي اصغر پرهيزکار\" 3 سايت و بناي تاريخي اين کشور که به ثبت جهاني هم رسيده اند به کمک کارشناسان و متخصصان ايران مرمت و حافظت مي‌شوند.

\"آيدل عمر فراه\" مدير کل موزه ملي کنيا در اين نشست گفت: بنا‌هاي ايران بسيار قديمي اند و مادر کنيا اين تعداد بنا نداريم و کل تعداد آثار و بنا‌هاي ما به2 هزار و 200 بنا مي‌رسد که از اين تعداد 3 آثارمان به ثبت جهاني رسيده اند.

وي اضافه کرد: با توجه به سياست و قانوني که به تصويب رسانده‌ايم، قصد داريم که به مرمت و حافظت از بنا‌هاي تاريخمان الويت بدهيم و مي‌خواهيم که اين علم را از ايران به کنيا ببريم زيرا که صندوق حفظ و احيا و بهره برداري از اماکن تاريخي ايران مي‌تواند از طريق بنا‌هاي تاريخمان به ما سود اقتصادي برساند.

\"آيدل عمر فراه\" در اين نشست با اشاره به قلعه شهر مومباسا، قلعه سيو و سايت تاريخي شهر لامو گفت: در نظر داريم با کمک کارشناسان ايراني اين 3 اثر را مرمت و حفاظت کنيم.

وي اضافه کرد: قلعه شهر مومباسا که در اين شهر است دومين شهر کنيا محسوب مي‌شود و داراي 500 سال قدمت است . اين قلعه توسط پرتقالي‌ها ساخته شده و بعد از مدتي اعراب و افرادي از کشور عمان آن را به تصرف خود در آورده اند.

وي ادامه داد: معماري اين قلعه در حال تخريب است و اين مسئله را متخصصان ايران هم تاکيد کرده‌اند و معتقديم که اين بخش بايد تغيير کند و ما براي باسازي اين قلعه نياز به کارشناسان و متخصصان ايراني داريم.

وي خاطر نشان کرد: شهر لاموه 900 سال قدمت دارد و در آن بنا‌هاي زيادي وجود دارد که از آن جمله مي‌توان به موزه لامو و موزه پست اشاره کنيم. البته اشيا و کلکسيوني که در اين موزه‌ها است به بزرگي موزه‌هاي ايران و موزه پست يزد نيست.

مدير کل موزه ملي کنيا بيان کرد: ايران يکي از ماهرترين و بهترين کشور‌ها در زمينه هنر گچ‌کاري است و از اين رو مي‌خواهيم که مرمت اين سايت تاريخي به دست‌ متخصصان اين کشور انجام گيرد.
102/


انتهای پیام/

کد خبر 1386082751