\"فريبرز دولت‌آبادي\" معاون ميراث‌فرهنگي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري با بيان اين مطلب به ميراث آريا(CHTN) گفت: ايران تا قبل از اول فوريه پرونده آبشارهاي شوشتر را براي ثبت جهاني در سال 2009 به يونسکو ارسال مي‌کند.

وي درباره روند تهيه پرونده افزود: روند تهيه ثبت روند مثبتي است و در تهيه اين پرونده با يونسکو بسيار هماهنگ هستيم.

دولت‌آبادي با بيان اينکه کارشناسان ايکوموس و يونسکو از آبشارهاي شوشتر بازديد کرده‌اند،خاطرنشان کرد: پرونده تا آخر آذر ماه از سوي ايران تکميل مي‌شود و تمام تيم کارشناسي سعي کرده‌اند که يک پرونده بدون نقص را به يونسکو ارائه دهند.

زمان نهايي ارسال پرونده‌هاي ثبت جهاني به يونسکو نکته ديگري است که معاون ميراث‌فرهنگي به آن اشاره کرد و افزود: اول فوريه زمان نهايي ارسال پرونده از سوي يونسکو اعلام شده است و با توجه به اقدامات انجام‌شده مي‌توان گفت که پرونده آبشارهاي شوشتر در زمان معين ارسال مي‌شود.

بنا بر اين گزارش ، مجموعه آبشارهاي شوشتر در دوران ساسانيان، جهت بهره گيري از نيروي آب به‌عنوان محرک آسياب‌هاي صنعتي ساخته شده است. ساسانيان در اين مجموعه از روش‌هاي باستاني بسيار ويژه و منحصر به فردي براي تقسيم آب رودخانه کارون به تمامي نقاط شهر شوشتر و حتي شهرهاي ديگر استفاده کرده اند.

در اين مجموعه بزرگ، ساختمان آسياب‌ها، آبشارها، کانال‌ها و تونل‌هاي عظيم هدايت آب و سيکا که محلي جهت استراحت و تفريح است قابل توجه و جالب هستند. در سفرنامه مادام \"ژان ديولافوا\" باستان شناس نامدار فرانسوي از اين محوطه به عنوان بزرگ‌ترين مجموعه صنعتي پيش از انقلاب صنعتي ياد شده است.

اين گزارش حاکيست ؛ ساختمان‌هاي برجا مانده از آسياب‌هاي آبي متعلق به دوره صفويه است .اين آسياب ها با استفاده از فشار آب به گردش مي افتاده اند که تاکنون 35 آسياب در اين محوطه شناسايي شده است . سرريزهاي آب منظره ‌ي زيبا از آبشارهاي مصنوعي را به وجود آورده اند.

115



انتهای پیام/

کد خبر 1386083043