وي خاطر نشان کرد : تاجيکها خود را ايراني ميدانند، آنها \"آرين\"هاي شمالي ايران بودند و منطقه جغرافياييشان چون ازبکستان ، ترکمنستان ، افغانستان و آذربايجان جزو قلمرو زبان فارسي است.
کاخي با بيان مثالي تاريخي ادامه داد: ژان ژاک روسو را، امروز همه يک فيلسوف فرانسوي و از بنيانگذاران انقلاب کبير فرانسه ميدانند؛ در حالي که او متولد ژنو در کشور سوئيس بود؛ اما در زمان حياتش، کشوري به نام سوئيس وجود نداشت و شهر ژنو، جزو خاک فرانسه محسوب ميشد. به همين منوال، رودکي هم شاعري ايراني است.
اين نويسنده تصريح کرد: اين تکهتکههاي جغرافياي سياسي، که حاصل شيرينکاريهاي نظامي شاهان قاجاراند، به هيچ وجه، يک تکه و يکپارچه بودن فرهنگ ايراني را نميتوانند منکر شوند. تاجيکهاي واقعي، مثل\"گلرخسار\" شاعر تاجيک خود را ايراني ميدانند. من امضاي اين شاعر را بر مجموعه شعرش که به من هديه کرده، در دست دارم که در آنجا، خود را شاعر ايراني معرفي کرده است.
وي با تأکيد بر اين که \"بايد ببينيم رودکي، خود در اينباره چه ميگفت\"، خاطرنشان کرد: رودکي، خود در قصيده معروفي ميگويد: مرا بسود و فرو ريخت هرچه دندان بود/ نبود دندان، لا، بل چراغ تابان بود/ شد آن زمانه که شعرش همه جهان بگرفت/ شد آن زمانه که او شاعر خراسان بود/ که را بزرگي و نعمت ز اين و آن بودي/ مرا بزرگي و نعمت ز آل سامان بود/ بداد مير خراسانش چل هزار درم/ و از او فزوني يک پنج، مير ماکان بود.
کاخي افزود: ميبينيم که او خودش، خود را شاعر خراسان ميداند و به اين خراساني بودن افتخار ميکند. بخش بزرگي از خراسان، امروز، از خاک ايران است. در آن زمان، اين مناطق در پرتو نورافکن فرهنگي ايران رشد کردند. فرهنگ را يک ملت به يک شاعر ميدهد، نه کوه و درخت و رودخانه؛ و فرهنگ را، ملت ايران به رودکي داد.
وي در پايان يادآور شد: وقتي تاجيکستان اعلام استقلال کرد، گروهي از تاجيکها به جاي مجسمه لنين، مجسمه بزرگي از فردوسي را نصب کردند که تا امروز نيز هست؛ در حالي که فردوسي، توسي بود و توس هم در ايران است. آنان خردمند بودند و يکپارچگي فرهنگي را، فارغ از مرزهاي سياسي درک ميکردند. اين کار يعني \"ما تاجيکها، ايراني هستيم\". مباحثي که در مورد تاجيک بودن رودکي اين روزها مطرح ميشود، ارتباطي با تاجيکهاي خردمند ندارد و بيشتر فعاليتي سياسي است.
اين گزارش حاکيست ؛بي.بي.سي در گزارش خبري که اخيرا درباره مجسمه لنين منتشر کرده ، به تحريف تاريخ ايران پرداخته و رودکي - شاعر قرن سوم و چهارم هجري - را شاعر تاجيک معرفي کرده است.
بنا بر اين گزارش، در متن خبر بي.بي.سي چنين آمده است: کمونيست ها قصد دارند در زماني که پارک محل قرار گرفتن مجسمه لنين بازسازي مي شود، مجسمه را به دفتر مرکزي حزب کمونيست منتقل کنند. در اين مکان مجسمه اي از رودکي شاعر تاجيک قرن نهم ميلادي و بنيانگذار ادبيات تاجيک قرار خواهد گرفت که معتقدند نماد ايدئولوژيک مناسب تري براي شهر محسوب مي شود.
به گزارش ميراث آريا ، آنچه مسلم است اين است که رودکي يک ايراني است و همگان او را پدر مسلم شعر فارسي و اولين شاعر ايراني که به سرودن شعر فارسي با استفاده از الفباي عربي پرداخت ، مي شناسند.
120/
انتهای پیام/