به گزارش ميراث آرياchtn) )، اين همايش با حضور انديشمندان برجسته اي از ايران ، قزاقستان ، تاجيکستان ، قرقيزستان در سالن کنفرانس موزه مختار عوض شهر آلماتي افتتاح شد.

\" مرواريد ابوسعيدوا\" رئيس انستيتو شرق شناسي قزاقستان در اين همايش با اشاره به پيوندهاي تاريخي و گسترده ايران و ملل و اقوام آسياي مرکزي ، روابط فرهنگي و علمي ايران و آسياي مرکزي را در ابعاد مختلف فرهنگي علمي ، آموزشي مورد توجه قرار داد و از تأثير فرهنگ، هنر، علم و تمدن ايران در آسياي مرکزي سخن گفت.

وي خاطر نشان کرد: برگزاري همايش هاي بين المللي دشت قپچاق ؛ تأسيس مرکز مطالعات ايران و آسياي مرکزي در انستيتو شرق شناسي ، انتشار کتاب ، تأسيس مرکز مطالعات فرهنگي ايران و آسياي مرکزي و برگزاري همايش هاي مختلف علمي را مسير تازه و مورد تأکيد براي توسعه مناسبات ايران و آسياي مرکزي است.

\" رامين مهمان پرست \"سفير ايران نيز ضمن ارج نهادن به حضور برجسته اساتيد و دانشمندان ايران و ساير کشورهاي آسياي مرکزي به نقش فرهنگ و معنويت در تحکيم پيوندهاي انساني و ملل اشاره کرد و گفت : مشکل جهان امروز را بي توجهي به عنصر فرهنگ و معنويت در روابط بشري و ميان ملت ها ست که نتيجه آن خشونت و جنگ و سلطه است .
وي همچنين با اشاره به تاريخ مشترک ايران و آسياي مرکزي برگزاري اين همايش هاي علمي را در تحکيم مناسبات دوستانه و فرهنگي ميان ملت هاي آسياي مرکزي و ايران موثر دانست.

\"آيين عيسي اف \"رئيس کتابخانه ملي قزاقستان نيز ضمن بر شمردن گذشته مشتر ک بين ايران و ملت هاي آسياي مرکزي و تأثير پذيري شاعران اين منطقه از شاعران بزرگ و برجسته ايران نظير حافظ و سعدي، توجه همگان را به رابطه خوب و مناسب ايران و قزاقستان در عرصه مناسبت هاي فرهنگي و علمي و پژوهشي جلب کرد.

وي با اشاره به سفر اخير رئيس جمهور قزاقستان به ايران و بازديد از کتابخانه ملي و گشايش خانه آباي در کتابخانه ملي ايران و تأسيس مرکز مطالعات فرهنگي ايران و آسياي مرکزي ؛ فعاليت هاي علمي و فرهنگي مشترک دو کشور را دراحيا روابط تاريخي و متقابل ايران و ملل آسياي مرکزي را مورد توجه قرار داد .

\"حسن صفرخاني \"رايزن فرهنگي ايران هم در ادامه اين همايش با اشاره به روابط تاريخي و فرهنگي مشترک به عناصر و زواياي اين اشتراکات فرهنگي در زمينه هاي مختلف مثل حوزه زبان شناسي و واژگان و لغات مشترک مورد استفاده مردم منطقه ، حوزه ميراث مکتوب و منابع و مآخذ ، حوزه آداب و مناسک مشترک ، شخصيت ها ي علمي و فرهنگي مشترک نظير فارابي و ... پرداخت و گفت : تأسيس مرکز مطالعات ايران و آسياي مرکزي و برگزاري همايش هاي مختلف جهت بررسي اين حوزه ها و انتشار فصلنامه علمي و تحقيقي ايران نامه نقش بسزايي دارد.

120/

انتهای پیام/

کد خبر 1386090539