به گزارش ميراث آريا(CHTN)، با توجه به اينکه بسياري از مناطق باستاني و تاريخي ترکمنستان همچنان ناشناخته باقي مانده‌اند هم‌اکنون کارشناسان درحال بررسي و معرفي اين مناطق هستند.

ازجمله اين مناطق تاريخي مسجدي در منطقه بياباني خارج از عشق‌آباد است که در ميان بقاياي باستاني آن آثار تاريخي بسياري از جمله سنجاق‌هاي سر، موزائيک‌هاي آبي‌رنگ و حتي اسباب‌بازي‌هاي کوچک در آن يافت شده است.

کارشناسان معتقدند در حوزه آسياي ميانه هميشه اسلام در کنار سنت‌هاي باستاني و آئين‌هايي متفاوت وجود داشته و هر جمعه صدها نفر براي زيارت قبر شيخ‌ جمال‌الدين که سازنده اين مسجد در قرن 15 بوده به اين مکان مي‌آيند و به همين دليل اشيا متفاوتي در منطقه اطراف مسجد يافت مي‌شود.

اين مسجد تاريخي که در سال 1948 بر اثر زلزله شديد عشق‌آباد تخريب شد بعد از فروپاشي شوروي با کمک باستان‌شناسان تعمير شده و هم اکنون نيز کارشناسان در حال اجراي فاز دوم برنامه تعمير و مرمت آن هستند.

اگرچه ترکمنستان که در مسير راه ابريشم قرار گرفته شامل مناطق باستاني بسيار مهمي است که در فهرست ميراث جهاني يونسکو ثبت شده ‌است.

تاکنون گردشگران و علاقه‌مندان اجازه ورود به اين مناطق و بازديد از آنها را نداشته‌اند و در حقيقت ترکمنستان به کشورهاي منزوي تبديل شده بود که مسئولان امر پس از مرگ نيازوف تمام تلاش خود را به کار گرفته‌اند تا ترکمنستان و ميراث کهن آن را با کمک صنعت گردشگري دوباره زنده کنند.

M/108

انتهای پیام/

کد خبر 1386090619