بنابراين تحقيقات دانشمندان در زمينه چگونگي سازگاري ارگانيسمها با محيط زيست صورت مي گيرد.
\"کرايگ کاري\"، پروفسور علوم زيستي دريايي از دانشگاه دلاوار گفت: ما درصدد دستيابي به منابع ژنتيکي ارگانيسمهاي منفرد در 15 ميليون سال گذشته هستيم.
وي همراه با تيم تحقيقاتي خود در آزمايشگاه لانويل کاليفرنيا بخشهايي از تودههاي يخ را با دقت ذوب کردند و مشاهده کردند يخچالها در اعماق قطب جنوب چند سال قدمت داشتهاند. اين توده يخ به 11 هزار و 844 هسته تقسيم شد اين توده در عمق 200 متري از سطح قطب جنوب در درياچه و وستوک مورد بررسي قرار گرفت. و در دماي 35 درجه زيرصفر در آزمايشگاه نگهداري و بررسي شد.
کاري، گفت: ما نمونه مستقيمي از درياچه در دست نداريم و تنها از تودههاي يخزده براي مطالعات خود ميتوانيم استفاده کنيم و از اين طريق به منابع ژنتيکي و DNA ميکروارگانيسمهاي موجود در يخچالها دسترسي پيدا ميکنيم. هنوز کار اين ميکروارگانيسمهاي تکسلولي مشخص نيست اما تلاش ما براي تحقيق درباره چگونگي سازگاري آنها با شرايط زيستمحيطي است.
هدف از بررسيهاي بيشتر اين است که محققان بدانند چگونه ميکروبها زندگي ميکنند و خود را با سيستم محدود انرژي و غذاساز کار ميکنند.
همچنين آنها بر اين باورند آنزيمهاي توليدي از طريق اين ميکروارگانيسمها ميتواند در دستگاههاي صنعتي کاربرد داشته باشد.
محتويات آب درياچه و ستوک داراي يک ميليون ميکروب در هر ميليليتر آب است.
دانشمندان اميدوار هستند با جداسازي قطعات يخچالها در آينده شرايط زندگي ميکروارگانيسمها و نوع سازگاري آنها را بهتر درک کنند و به چگونگي زندگي اين موجودات تکسلولي دريايي پي ببرند.
M/109
انتهای پیام/