\"سيد رضا الکريم\" رئيس انجمن علامه رومي بنگلادش ضمن تشکر و خوشآمدگويي به رئيس جمهوري بنگلادش، سفراي ايران، افغانستان و ترکيه و کليه حضار در سمينار به اهميت جايگاه مولوي در فرهنگ جهان اشاره کرده و اعلام سال 2007 همزمان با هشتصدمين سالگرد تولد مولانا توسط يونسکو به عنوان سال مولانا را دليلي بر اين مدعا دانست.
وي از برگزاري سمينارهاي بين المللي قابل ملاحظهاي در سالجاري با عنوان مولانا در کشورهاي گوناگون گزارشي ارائه داد و از سمينار بين المللي تهران که خود مدعو آن بوده است، تجليل کرد.
سيد رضا الکريم گفت: در سمينار تهران رئيس جمهور ايران به عنوان ميهمان ويژه سمينار را افتتاح کرد و مقالات پر محتوي و سخنرانيهاي جامعي در آن ارائه شد.
رئيس انجمن علامه رومي بنگلادش سپس به تاريخچه شکلگيري اين انجمن و برخي از فعاليتهاي آن اشاره کرد و خاطر نشان کرد: از نکات قابل توجه اشاره درسمينار ايران به ملاقات اعضاي انجمن با \"هاشمي رفسنجاني رئيس جمهور پيشين ايران در سال 1995و تشويق و تحسين ايشان از تشکيل انجمن مولوي بود.
\" حسن فرازنده\" سفير ايران نيز در ادامه اين مراسم گفت: براي من مايه مياهات است که در هشتصدمين سالگرد تولد جلال الدين محمد مولوي در اين جمع حضور يابم.
وي افزود : همانند ديگر ادبا و مشاهير فرهنگي که ميراث فرهنگي ايران به حساب ميآيند مولوي نيز شخصيتي است که در هشتصدمين سال تولد خود هنوز نا شناخته است، هنوز ابعاد وسيعي از ويژگيهاي شخصيتي، جهانبيني و آثار فارسي عرفاني و اشعار بينظير او کشف نشده است.
سفير ايران تصريح کرد: نبايد افکار برجسته مولوي را در قالبي محدود بررسي نمود. خيام نيز همانند عمرخيام، بيروني، رازي، ابوعلي سينا، جامي، حافظ، و سعدي، آثار مولوي، شاهکارهاي ادبيات و علوم عصر خود بوده است.
فرازنده در بخش ديگري از سخنران خود گفت: مولوي فيلسوفي هوشيار است که بشر را به عنوان مخلوق خداوند متعال ارج مينهد، او به عنوان عارفي آگاه ميخواهد بشر را به عنوان شاخص بشريت، روح خالص، و مخلوق خداوند قهار نماد عشق، فداکاري و گذشت معرفي کند.
وي خاطر نشان کرد: خوشبختانه در سالي که توسط مقام معظم رهبري به عنوان سال وحدت ملي و انسجام اسلامي اعلام شده است ما در اينجا گردآمديم تا هشتصدمين سالگرد تولد مولانا را به عنوان يکي از مناديان وحدت پاس بداريم.
دکتر \"اياز الدين احمد\" رئيس جمهوري بنگلادش هم در اين مراسم گفت: امروز جهان تشنه صلح و زندگي مسالمت آميز است که اين برجستهترين پيام مولوي ميباشد.
وي تاکيد کرد : بايد به دنبال شناساندن بيشتر مولوي در بنگلادش باشيم. گروه زبان و ادبيات فارسي در دانشگاه داکا و مراکز علمي و آموزشي ديگر بايد به ترويج و استمرار طرز تفکر مولوي را بپردازند.
اياز الدين احمد گفت: تاکنون در کشورهاي ترکيه، ايران، افغانستان سمينارهاي بين المللي و مهمي برگزار شده است و اميدواريم برگزاري اين نوع سمينارها ادامه يابد.
120/
انتهای پیام/