وي تصريح کرد: بايد بپذيريم که بهدليل تنوع و گستردگي آثار تاريخي دچار مشکلات جدي هستيم که بايد ابزارهايي بيشتري در اختيارمان قرار بگيرد چه سرعت رشد ابزار بسيار زياد است و بايد تلاش کنيم تا پژوهشکده تجهيز شود.
هاشمي گفت :پژوهشگاه از لحاظ علمي دچار فقر جدي است. با بررسيهاي انجام شده به رشتههايي رسيديم که جايشان در کشور خالي است و بايد اين رشتهها با تأييد وزارت علوم و تحقيقات در دانشگاهها گنجانده شود تا بتوان متخصصان لازم را تربيت کرد.
رئيس پژوهشگاه سازمان ميراث فرهنگي افزود: يکي از مهمترين حلقههاي اتصال پژوهشکده حفاظت و مرمت موزه ملي است.
وي خاطرنشان کرد: بسياري از اشيا و آثار تاريخي و باستاني کشف شده در انبار موزه ملي است که نيازمند حفاظت و مرمت است.
هاشمي تصريح کرد: سياست پژوهشگاه سياست کاوش صرف نيست بلکه درصدد هستيم تا کاوشها در جهت پاسخگويي به خلاء هاي تاريخي انجام شود.
به گفته وي بسياري از اين خلاءها در دل همين اشياي تاريخي کشف شده قرار دارد و مهمتر آنکه در عين حفاظت و مرمت اشيا پيامهاي اين اشيا را نيز دريافت کنيم.
هاشمي گفت: ما نبايد يک مرحوم شيرازي در کشور داشته باشيم که عاشق و پيگير براي تحول در حوزه مرمت باشد، بلکه با توجه به متناسب نام و داشتههاي فرهنگي و تاريخي، ايران بايد صدها و هزاران دکتر شيرازي در کشور وجود داشته باشد.
رئيس پژوهشگاه سازمان ميراث فرهنگي تصريح کرد: حفاظت و مرمت و همچنين کاوشهاي باستانشناسي نبايد به وظيفه صرف پژوهشگاه تبديل شود بلکه بايد برنامههاي لازم انجام شده تا امکان حضور فارغالتحصيلان و دانشجويان اين رشته از طريق توسعه طرح افزايش توليد کار فراهم شود.
وي خاطر نشان کرد : پژوهشگاه بايد از تحقيقات موردي به سمت تحقيقات موضوعي برود. در حوزه مرمت و کاوش نيز پژوهشگاه بايد نقش نظارتي و هدايتي را داشته باشد.
به گزارش ميراث آريا، هشتمين همايش حفاظت و مرمت اشياي موزهاي و تزيينات وابسته به معماري با نگاهي ويژه به فعاليتهاي چهره ماندگار مرمت آثار تاريخي، زندهياد دکتر باقر آيتاللهزاده شيرازي دارد.
خاطر نشان ميشود که اين همايش از امروز تا 16 آذر از سوي پژوهشکده حفاظت و مرمت اشياي تاريخي و با همکاري متخصصان و دانشجويان رشته حفاظت و مرمت آار تاريخي- فرهنگي برگزار ميشود.
بنا بر اين گزارش ، با توجه به اينکه اين همايش تنها گردهمايي در حوزه مرمت در کشور است برگزاري اين همايش بسيار مهم تلقي ميشود.
لازم به ذکر است که اين همايش هر دو سال يکبار برگزار شده و تمامي دانشجويان، اساتيد و متخصصان مرمت در کشور از جمله شرکتکنندگان آن هستند.
اين گزارش حاکيست ؛همايش حفاظت و مرمت اشياي تاريخي- فرهنگي و تزيينات وابسته به معماري از سال 1375 تا سال 1378 به صورت سالانه برگزار شد و بعد از آن همايش هر دو سال يکبار برگزار ميشود.
115/
انتهای پیام/