وي با بيان اينکه هم اکنون در موزه ملي، ستادي براي ارزيابي و بررسي نمايشگاههاي ميراث فرهنگي در ساير کشورها تشکيل شده است، افزود: براي بهرهوري بيشتر از ظرفيتهاي موجود لازم بود که نگاهي به عملکرد گذشته شود.
در ارزيابيها و بررسيهاي انجام شده در اين ستاد قرار است همزمان با نمايش آثار تاريخي، اجلاسهاي مرتبط با اين نمايشگاهها نيز برگزار شود، چه کار اصلي را در محوطههاي تاريخي، باستانشناسان انجام دادهاند و لازم است که در اين نمايشگاهها ،باستانشناسان نيز حضور داشته باشند.
هاشمي با بيان اينکه امروز باستانشناسي ايران قوياً در دنيا در سطح اول قرار دارد، خاطرنشان کرد: البته اين به معني آن نيست که باستانشناسان خود را بينياز از استفاده از دانش و تجربيات ساير باستانشناسان جهان بدانند بلکه بايد به موازات کارهاي انجام شده از علوم ميان رشته نيز در حوزه باستانشناسي استفاده کرد.
وي ادامه داد: با برنامهريزيهاي انجام شده در پژوهشگاه و پژوهشکده از اين به بعد کاوشهاي باستانشناسي را براساس نيازهايمان براي دريافت اطلاعات خلاءهايي تاريخي انجام خواهيم داد تا بتوانيم با کمک اين کاوشها تاريخ را بنويسيم.مجموعه تاريخ ما، مجموعه گذشتههاي باستانشناسي و کاوشهاي انجام شده است و قطعاً براي اين کار از نيروهاي جوان در کنار نيروهاي پيشکسوت استفاده خواهيم گرفت.
رئيس پژوهشگاه گفت: برنامهاي از مجموعه اطلاعات باستانشناسي درحال طرحريزي است تا بتوان با استفاده از آن خلاءهاي موجود را علامتگذاري کرد و با تمرکز بر روي آن و براي معرفي کامل حوزه فرهنگ و تمدن ايران تاريخ را بنويسيم.
هاشمي با بيان اينکه محوطههاي تاريخي بسياري تخريب شده و ديگر پژوهشگاه حاضر نيست که هيچ محوطهاي تخريب شود، تصريح کرد: وظيفه ماست که براي فارغالتحصيلان باستانشناسي ايجاد اشتغال کنيم. بر اين اساس پژوهشگاه طرح ايجاد سازمان نظام باستانشناسي کشور را داده است چه تمامي پروژههاي عمراني نيازمند مشاورههاي باستانشناسي است و ما با تشکيل اين سازمان ميتوانيم هم از فارغالتحصيلان اين رشته استفاده کرده و هم در کنار فعاليتهاي عمراني، از تخريب محوطه ها جلوگيري کنيم.
وي ادامه داد: سازمان و پژوهشگاه نبايد امر تصديگري کاوشها را داشته باشند بلکه ميتوان با استفاده از ظرفيتهاي باستانشناسي کشور وظيفه حاکميتي، نظارتي، برنامهريزي و مديريتي را برعهده گرفت.
هاشمي با بيان اينکه تمام باستانشناسان با تأييد صلاحيت علمي ميتوانند کار سرپرستي کاوش و حفاري را برعهده داشته باشند، گفت: يکي ديگر از برنامههاي پژوهشگاه در سال جاري و اوايل سال آينده انتشار نتايج کاوشها است، چرا که باستانشناسان بايد بپذيرند که حبس اطلاعات نه تنها براي ما، بلکه براي هيچ جايگاه علمي در دنيا قابل قبول نيست. بسياري از محوطههاي تاريخي در حدود 20 فصل کاوش شده اما هنوز نتايج اين کاوشهاي اعلام نشده است.
رئيس پژوهشگاه سازمان ميراث فرهنگي ادامه داد:هر انساني اگر اندکي اطلاعات از تاريخ و هويت تاريخي ما داشته باشد، دربرابر در برابر ايران تعظيم فرود ميآورد. چنانکه همواره ملت ايران در طول تاريخ به خلاقيت هنر، دانش و علم پرداخته است بر اين اساس نميتوانيم تحمل کنيم که بهدليل نبود کارهاي اطلاعرساني به جايگاه عزت و تاريخ ايران در دنيا توهين شود.
هاشمي در پايان از تهيه فهرست 1500 نفر از دانشمندان، محققان و منجمان در پژوهشکده فرهنگ و تمدن خبرداد و گفت: قرار است فهرست اين مفاخر به يونسکو نيز ارسال شود تا ديگر شاهد معرفي مورخان، مفاخر و دانشمندان ايراني مثل بکتاش ولينيشابوري در ساير کشور به نام آنها نباشيم.
115/
انتهای پیام/