وي با بيان اينکه سياست اصلي سازمان واگذاري فعاليتها علمي به بخشهاي تخصصي است، خاطرنشان کرد: بايددر علم باستانشناسي از همه ظرفيتهاي کشور اعم از دانشگاه ها، مؤسسات خصوصي و اساتيد و فارغالتحصيلان اين رشته استفاده کرد.
بقايي ادامه داد: نگاه ما اين است که باستانشناسي به يکي از مهمترين موضوعات براي بررسي تاريخ و فرهنگ ايرانزمين تبديل شود،چه مطالعه در تاريخ روح انسان را تعالي ميبخشد و به گفته امامخميني(ره) تاريخ بزرگترين معلم انسانها است.
به گفته وي، اگر کسي تاريخ ايران و ساير کشورها را مطالعه نکند همواره يک ضعف را براي خود به همراه خواهد داشت.
زواياي تاريخي بهعنوان بهترين منشاء باستانشناسي نکته ديگري است که بقايي به آن اشاره کرد و گفت: لايههاي خاکي را که از هر شي کنار ميزنيم هر کدام از اين لايه ها نشانگر يک دوره از تاريخ است.
قائم مقام سازمان ميراث فرهنگي، صنايعدستي و گردشگري خاطرنشان کرد: تمام تمدنهاي گذشته متعلق به همه مردم دنيا است، ضمن آنکه همچنان حوزههاي زيادي در اين کشور قابل اکتشاف بوده و همچنان آثار متعدد تاريخي با هر کاوش بهدست ميآيد.بنابراين تبيين هر آنچه که در کشور ما در گذشته اتفاق افتاده، وظيفه باستانشناسان است.
وي افزود: بايد فرصتها را ايجاد کرد تا تاريخ را براي جهاني شدن و يکي شدن تبيين کنيم.
بقايي در بخش ديگري از صحبتهاي خود با اين توضيح که نبايد عملکردهاي گذشته را نقد کرد، خاطرنشان کرد: قطعاً عملکرد ما نيز در آينده مورد نقد و بررسي قرار خواهد گرفت . بنابراين درصدد هستيم که انحصارها شکسته شود و تمامي فارغالتحصيلان و دانشجويان در حوزه باستانشناسي با نظارت دقيق پژوهشگاه و پژوهشکده باستانشناسي وارد عمل شوند، چه تا زماني که کار را تنها سازمان ميراث فرهنگي بخواهد انجام دهد، قطعاً مشکل تأمين اعتبارات را خواهيم داشت.بنابراين تمام مؤسسات و دانشگاههاي کشور که متخصص اين کار هستند، بايد در اين زمينه به ما کمک کنند.
قائممقام سازمان ميراث فرهنگي با بيان اينکه در سال 87 تلاش شده 5 تا 6 برابر اعتبارات نسبت به سال قبل افزايش يابد، تصريح کرد: اگر نهادهاي ديگر در حوزههايي مانند کاوشهاي باستانشناسي به ما کمک کنند مشکل اعتبار نخواهيم داشت.
وي افزود: بايد بحث باستانشناسي و توجه به آثار تاريخي مردمي شود، وظيفه باستانشناسان اين است که فرهنگسازي لازم را انجام داده و اين موضوع در بين آحاد جامعه مطرح شود که آثار تاريخي متعلق به همه است، ضمن آنکه بايد قباحت خريد و فروش آثار تاريخي در داخل کشور و حتي در سطح بينالمللي نيز تبيين شود. اين در شأن يک ملت نيست که اثر تاريخي يک مجموعه ثبت شده جهاني را در يک گالري در لندن به حراج بگذارند.
بقايي خاطرنشان کرد: کاوشهاي نجاتبخشي يکي ديگر از اهداف سازمان در سال 86 بود که خوشبختانه دستاوردهاي خوبي در اين زمينه به دست آمده چه هماکنون در دولت به جايي رسيدهايم که هر طرح عمراني که ميخواهد به تصويب برسد بايد از سازمان ميراث فرهنگي استعلام بگيرد.
وي در پايان تصريح کرد : الان همه بخشها هماهنگ با سازمان ميراث فرهنگي هستند و اين نشان ميدهد که فضاي فرهنگي کشور عوض شده است. در اين ميان حتي 5 درصد از بودجههاي عمراني نيز قرار است به ميراث فرهنگي و گردشگري اختصاص يابد.
115/
انتهای پیام/