به گزارش ميراث آريا(chtn) معاون دفتر ترانزيت و پايانه‌هاي مرزي و نماينده سازمان راهداري و حمل و نقل جاده اي در اين اجلاس گفت: از آنجايي که ايران با همه کشورهاي منطقه از جمله همسايگان شرقي خود توافقنامه همکاري‌هاي حمل‌ونقل جاده‌اي منعقد کرده است،با امضاي اين موافقتنامه دسترسي به خاک چين امکان‌پذير مي‌شود.

\"سعيد عبداللهي\" افزود:درحال حاضروسايل نقليه ايراني از طريق قزاقستان تا مرزهاي چين سفر مي‌کنندو ورود به چين از طريق استان‌هاي غربي اين کشور بسيار آسان و امکان‌پذير است.

وي با اشاره به ديگر فرصت‌هاي ايجاد شده درصورت انعقاد توافقنامه حمل‌ونقل جاده‌اي بين دو کشور گفت: با توجه به فرصت‌هاي مناسب موجود در شبکه حمل‌ونقلي– تجاري بين آسيا، اروپا و افريقا در کريدور شرق و غرب و از طريق ايران و کشورهاي عراق، سوريه به يونان و تونس از طريق درياي مديترانه و بالعکس، طرف ايراني موضوع راه‌اندازي و همکاري چين در کريدور شرق و غرب را مطرح کرد که قرار شد طرف چيني موضوع را بررسي و در آينده نزديک نتيجه را به طرف ايراني اعلام کند.

معاون دفتر ترانزيت و پايانه‌هاي مرزي و نماينده سازمان راهداري و حمل‌ونقل جاده‌اي در اين اجلاس گفت: ايران و چين دو کشور بنيانگذار جاده تاريخي ابريشم هستند که مساعي و همکاري‌هاي في مابين در زمينه احياي مجدد اين مسير و همچنين گسترش مناسبات حمل‌ونقل جاده‌اي مي‌تواند سرفصل جديدي ازهمکاري‌هاي دوجانبه و چند جانبه در منطقه فراهم کند و سرآغاز جديدي بر توسعه تجاري منطقه باشد.

عبداللهي خاطرنشان کرد: طرف ايراني در اين اجلاس عضويت جمهوري خلق چين در موافقت‌نامه حمل‌ونقل بين‌المللي کريدور شمال- جنوب را پيشنهاد کرد که پيش‌بيني مي‌شود چين که يکي از کشورهاي صنعتي آسيا است و در زمينه توسعه صنعت شتاب چشمگيري دارد و با توجه به دسترسي به بازارهاي منطقه و ترانزيت کالاهاي خود از اين منطقه از عضويت در موافقت‌نامه حمل‌ونقل بين‌المللي کريدور شمال استقبال کند که در اين صورت حوزه عمليات کريدور شمال- جنوب به شرق آسيا نيز گسترش مي‌يابد.

وي تصريح کرد: در اين سفر ملاقاتي بين هيات ايراني و مسئولان و رياست ارتباطات جاده‌اي، هوايي، ريلي و بنادر و کشتيراني و همچنين تعدادي از شرکت‌هاي چيني که در بخش زيرساخت‌هاي حمل‌ونقلي ايران فعاليت دارند برگزار شد و مذاکراتي درخصوص احداث قطعه دوم آزادراه تهران– شمال و تجهيز بنادر ايران صورت گرفت.

هيات اعزامي به چين در مدت شرکت در اجلاس با سفر به شهرهاي پکن، تيان جين، داليان و شانگهاي از نزديک با پروژه‌هاي زيربنايي بخش حمل‌ونقل شامل خط متروي پکن، موسسه مهندسي راه‌آهن، کارخانه لوکوموتيوسازي، بندر يانگ شانگ، پل دونگ هاي و قطار برقي شانگهاي و همچنين فرودگاه بين‌المللي پودونگ شانگهاي و پل بزرگ هانگ ژوبي و بندر نين بو بازديد کردند./105

انتهای پیام/

کد خبر 1386091924