وي با اشاره به حوزههاي مختلف فعاليت سازمان ميراث فرهنگي ،صنايع دستي و گردشگري تصريح کرد: اين سه حوزه در تمام ابعاد سياسي، فرهنگي و بهويژه اقتصادي تأثيرگذار است و ميتواند در اشتغالزايي کشور نقش مهمي را ايفا کند.
مشايي به جايگاه ميراث فرهنگي کشور اشاره کرد و افزود: در سالهاي گذشته مباحث بسياري در حوزه ميراث فرهنگي وجود داشت و اقدامات بسياري بايد صورت ميگرفت تا اين حوزه جايگاه واقعي خود را پيدا کند.
وي تاکيد کرد: موضوعات ميراث فرهنگي و گردشگري در وحدت و انسجام ملي تأثيرگذار است و بايد نخبگان و عموم مردم را با مسائل اين حوزه آشنا کرد.
مشايي ادامه داد: در ابتداي ورود به اين حوزه با مسائلي مانند برج جهاننما روبهرو بوديم که توانستيم تمامي مشکلات را برطرف کنيم.
به گفته معاون رئيسجمهور در گذشته سازمان ميراث فرهنگي ،صنايع دستي و گردشگري در يک وضعيت تدافعي قرار داشت و بايد با بسياري از سازمانهاي اجرايي که پروژههاي عمراني را انجام ميدادند و مذاکره ميکرد.
رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايعدستي و گردشگري گفت: بسياري از آثار تاريخي مورد تهديد بود که توانستيم با تغيير نگاه به خوبي از آثار خود نگهداري کنيم و يک امنيت نسبي را برقرار کنيم.
وي با اظهار اينکه بايد مسئوليتهايمان را توزيع کنيم، خاطرنشان کرد: ميراث فرهنگي متعلق به همگان است و بايد مسئوليتها را توزيع و حمايت همه را به دست آوريم و از ظرفيتهاي علمي و دانشگاهيان بهره ببريم.
مشايي اضافه کرد: سازمان هنوز براي مرمت آثار تاريخي از کساني استفاده ميکند که سالها پيش بازنشسته شدهاند و اين ضعف بزرگي است که بايد آن را برطرف کنيم.
وي گفت: بايد به نقطهاي برسيم که حتي يک اثر را خود سازمان مرمت نکند که البته چنين کاري بسيار مشکل است و برنامهريزي آن را طوري انجام ميدهيم تا در آينده محقق شود.
معاون رئيسجمهور با اشاره به نتايج باستانشناسي کشور متذکر شد: اکر برنامه کاوشها را در سواحل خليجفارس مديريت کنيم ميتوانيم به راحتي آثاري از دوره هخامنشي و ساساني پيدا کنيم و از اين طريق، حقاقيت خود را به اثبات برسانيم.
وي همچنين درخصوص حفاظت از آثار تاريخي عنوان کرد: زماني که وارد سازمان شدم آثار تاريخي وضعيت نابهساماني داشت ولي درحال حاضر باتغيير فضايک يک امنيت نسبي برقرار است.
مشايي به روند ادغام صنايعدستي به سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري اشاره کرد و توضيح داد: ما در انتقال اين سازمان هيچ نقشي نداشتيم و نظر رئيسجمهور بر اين بود که اين حوزه به سازمان ما اضافه شود و امروز به اين نتيجه رسيدهايم که پيوستن صنايعدستي به سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري امري ضروري بود.
رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايعدستي و گردشگري اعلام کرد: طي سه سال آينده ما تحول بزرگي در صنايعدستي خواهيم داشت و ايجاد شهرکها و بازارچههاي صنايعدستي در ارتقاي آن تأثيرگذار است.
وي در رابطه با وضعيت گردشگري و اقدامات انجام شده گفت: گردشگري حرکت نوپايي در نظام شمرده ميشد و ما در فضايي وارد شديم که بايد آن را به خوبي مديريت ميکرديم.
مشايي با اشاره به وظايف دولت در حوزه گردشگري تأکيد کرد: بسترسازي، سياستگذاري و حمايت وظيفه دولت است تا از اين طريق فضاي لازم براي سرمايهگذاري بخش خصوصي بهوجود آيد.
معاون رئيسجمهور توضيح داد: جايگاه گردشگري بايد در مديريت کلان مشخص و از حمايتهاي دولت برخوردار ميشد تا بسترهاي لازم براي توسعه اين بخش بهوجود آيد.
وي گفت: براي رسيدن به اهداف گردشگري ابزارهاي بسيار کمي در اختيار داشتيم و تنها اعطاي مجوز در اختيار اين سازمان بود که در دو سال گذشته به توفيقات خوبي رسيديم.
وي با اشاره به به اقدامات انجام شده در گردشگري گفت: در اين مدت ظرفيتهاي کشور را شناسايي کرديم و با اعتبارات محدود نميتوانستيم اقدامات مهمي را انجام دهيم اما با تعيين مناطق نمونه گردشگري و تبديل آن به يک محور مهم در مصوبات استاني گامهاي خوبي برداشتيم.
مشايي افزود: تاکنون در سفرهاي هيأت دولت 557 منطقه مصوب شده است و براساس آن، اين مناطق فقط براي پروژههاي گردشگري شناخته ميشوند و کاربريهاي ديگر در اين مناطق اجرا نخواهد شد.
وي يادآور شد: مطالعات بسياري از مناطق نمونه گردشگري آغاز شده و با اعتباراتي که براي سال 87 پيشبيني کرديم، مطالعات تمامي آنها را به پايان ميرسانيم، ضمن اينکه در بسياري از اين مناطق سرمايهگذاريهاي خوبي انجام شده است.
مشايي در ارتباط با وضعيت صنايعدستي افزود: صنايعدستي با بودجههاي اندک ارتقاء پيدا نميکند ولي با شهرک و بازارچههاي صنايعدستي تحولي در اين حوزه در سال 87 بهوجود ميآيد.
وي گفت: در سال آينده، رويدادهاي بزرگي مانند پشتيباني از توليد داخلي، رونق بازار داخلي و بينالمللي را شاهد خواهيم بود.
M/106
انتهای پیام/