وي اضافه کرد: بسياري از گردشگران به ويژه توريست هاي خارجي از مشاهده جاذبه هاي طبيعي و تاريخي در کنار لذت بيشتري مي برند .از طرفي ديگر در اکثر موارد جاذبه هاي تاريخي و باستاني ما در مناطقي شکل گرفته اند که از پتانسيل و غناي طبيعي برخوردار اند .به اين دليل احساس ميشود آشنايي هرچه دقيق تر راهنمايان تور از اکوتوريسم و سفرهاي اکوتوريستي مفيد به نظر مي رسد .
احساني ادامه داد: اکوتوريسم به عنوان شاخه اي از توريسم که به اصول پايداري و توسعه پايدار توجه دارد به اجراي قواعد حضور صحيح در طبيعت پايبند است .\" توسعه پايدار\" فرآيندي است از توسعه سرزمين ، شهرها ، مشاغل، جوامع و مانند آن که برآورنده نيازهاي حال حاضر بشر باشد، بدون آنکه قابليت سرزمين را براي برآورده شدن نيازهاي نسل هاي بعد به خطراندازد . هم بستگي بين حفاظت و توسعه براي اولين بار واژه توسعه پايدار را رايج کرد .
مدير آموزش موسسه آواي طبيعت پايدار تصريح کرد:ديدگاه توسعه پايدار معني جديدي از حفاظت را پديد آورده است : \"حفاظت يعني هم مراقبت و هم استفاده منطقي از منابع طبيعي\".
وي گفت: از آنجايي که اکوتوريسم در نقطه آغاز ، برنامه اي از پيش تعيين شده براي توسعه نبوده است و آنچه که امروز تحت عنوان اکوتوريسم مي شناسيم ، صرفا حاصل رشد يک ايده تجربه نشده اوليه است ، اين مشکل وجود دارد که مراکز اکوتوريستي با ناديده گرفتن اصول اوليه اکوتوريسم با ديدگاهي صرفا اقتصادي به توسعه اين صنعت اقدام نمايند .اين گونه سفرهاي طبيعت گردي نه تنها ابزار توسعه پايدار نخواهند بود بلکه عامل تخريب منابع طبيعي و فرهنگ بومي خواهند بود .
وي افزود:رونق سفرهايي که تحت نام سفرهاي اکوتوريستي در جامعه شکل گرفته است در بسياري موارد زنگ خطري است براي نابودي طبيعت ايران ، معرفي صرف جاذبه هاي طبيعي ايران در مجلات و ساير رسانه ها بدون اينکه به آموزش چگونگي حضور صحيح در طبيعت پرداخته شود نيز بسيار نگران کننده است . معمولا هر سفري که در طبيعت انجام مي شود را سفر اکوتوريستي مي نامند و از آنجايي که بسياري از اين سفرها غير اصولي است ، هرگز سفراکوتوريستي محسوب نمي شوند .
احساني خاطر نشان کرد : بنابراين ارتقاء سطح آگاهي و دانش مديران و برنامه ريزان توريسم ، راهنمايان تور و نيز گردشگراني که معمولا سفرهاي طبيعت گردي را انتخاب مي کنند از اهميت ويژه اي برخوردار است .
وي ياد آورشد:با توجه به تعريف اکوتوريسم که \"سفري است مسئولانه به طبيعت که حافظ محيط زيست بوده و باعث بهبود کيفيت زندگي جوامع بومي مي شود.\" هر فعاليتي در طبيعت که بر مبناي اين تعريف صورت نگيرد سفر اکوتوريستي محسوب نمي شود و مسلما افرادي که بدون هيچ قيد و شرطي در طبيعت حضور پيدا مي کنند و اثرات منفي فراواني بر طبيعت و فرهنگ جامعه ميزبان وارد مي کنند اکوتوريست محسوب نمي شوند .102/
انتهای پیام/