وي با بيان اينکه حتي هماکنون پرونده ثبت جهاني اين پرونده نيز آماده شده است، خاطرنشان کرد: براي ثبت جهاني تعزيه ابتدا بايد اين نوع نمايش به ثبت ملي برسد تا در گام بعدي بتوان پيشنهاد ثبت جهاني آن را مطرح کرد.
بنا براين گزارش،چندي پيش قرار بود تعزيه در کنار مراسم سنتي و آييني نوروز به عنوان ميراث معنوي در فهرست جهاني ثبت شود. اين موضوع به دليل وجود نواقصي در پرونده ثبت جهاني تعزيه به تعويق افتاد.
بر اين اساس ، اسناد و مدارک اين پرونده شامل گزارشي از وضعيت تعزيه، دو فيلم ده دقيقهاي و2 ساعته از اجراي تعزيه، اسناد مربوط به کتاب شناسي و آثار چاپي و نقشه هاي مختص اين گونه نمايش ايراني بود.
لازم به ذکر است که کميته ميراث معنوي يونسکو در آخرين اجلاس خود در ژاپن ضوابط ثبت ميراث معنوي را مشخص کرده که البته اين ضوابط بايد به تصويب مجمع عمومي يونسکو برسد.بعد از تصويب قوانين ثبت جهاني ميراثمعنوي کشورها ميتوانند پروندههاي پيشنهادي خود را براي ثبت به يونسکو ارائه دهند.
تـعزيه،شبيه خواني ياشبيه گرداني نمايشي است در مورد روايـات و مصـايب خاندان پيـامبر اسلام (ص) به علل آن و بخـصـوص فجـايعي که در محـرم سال 61 هـ.ق در کربـلا بر امام حسين(ع) و يارانش گـذشته است . در هنگام تسلط عربها بر ايران، ايـرانيان از خـاندان پيامبر و نـوادگان آنها حمايت کـردند و به اين ترتيب پيرو مکتب شيعه شدند . در دوره صـفوي صفويها از شعر،معماري مذهبي و نـمايش مذهبي ايران حـمايت کـردند و در آن زمان کمکهاي مالي و معنوي زيادي بر تعزيه شد.
اين گزارش حاکيست ؛ در دوره زنـديه تـعزيه شکل خود را پيدا ميکنـد و در دوران قـاجـاريه به اوج خـود ميرسد . در ايـن دوره بعضي از افراد فقط به خاطر وجاحت ملي به تـعزيه کمک مي کردند .
115/
انتهای پیام/