با توجه به اينکه ساخت آزمايشگاه بزرگ مصر شناسي کمک بسياري به دانشمندان و محققان اين سرزمين در شناسايي بيشتر تاريخ مصر باستان و مشخصات و ويژگيهاي خاص فراعنه آن کرده است، بسياري از شبکههاي خبري و برنامههاي خاص اکتشافي اين کشور پيوسته در ارتباط و وابسته به گزارشهاي اعلام شده از سوي اين مرکز هستند.
\"زاهي هاواس\"، مديرکل شوراي عالي باستان شناسي مصر با اشاره به اينکه در طول 200 سال گذشته تنها دانشمندان خارجي بودند که به بررسي تاريخ اين سرزمين پرداختهاند، سايت اين آزمايشگاه و تحقيقات صورت گرفته در آن را ستود.
وي گفت: در بررسيهاي صورت گرفته هنوز اطلاعات دقيقي از DAN هَتشِپسوت به دست نيامده است و محققان در حال مقايسه آن با موميايي مادربزرگ هستند تا از طريق کدهاي ژنتيکي موجود به اثبات هويت او و ديگر نظريات موجود بپردازند.
با توجه به اينکه تيم تحقيقاتي اين آزمايشگاه تحت فشار زيادي قرار دارند تا هر چه زودتر نتايج حاصل از تجزيه و بررسيهاي علمي خود را اعلام کنند، از آنها خواسته شده تا نسخهايي از نتيجه تحقيقات اوليه خود را به آزمايشگاهي غيروابسته ارسال کنند و با تأييد نهايي نتايج حاصل در مجلات و رسانهها اعلام شود.
بهدليل زمانگير بودن انجام اين آزمايشها در آزمايشگاه جديد و تجربه ناکافي متخصصان در بررسي DNA مومياييها که تقريباً حدود 6 روز براي بررسي هر بخش و تجديد آزمايشها لازم است شايد چندين ماه براي اعلام نتيجهايي قطعي زمان نياز باشد.
زاهيهاواس که طرحهاي بسياري پيچيده و جالبي را براي انجام آزمايشهاي DNA در نظر دارد اعلام کرد که درصدد است تمام مومياييهاي متعلق به خانواده سلطنتي را که حدود 24 نمونه هستند را دوباره بررسي کنند چرا که به عقيده وي، بسياري از آنها هويتي را که باستانشناسان به آنها دادهاند ندارد.
وي بر اين باره گفت: بهطور مثال موميايي فرعون تاتموس اول که پدر هَتشِپسوت بوده در اواخر قرن 19 کشف شد اما بعد از تحقيقات و بررسيهاي صورت گرفته مشخص شده که اين موميايي بسيار جوانتر از پدر هَتشِپسوت بوده چرا که تاتموس در سن 50 سالگي در گذشته و موميايي کشف شده متعلق به وي نبوده است.
وي با تأکيد بر اهميت اجراي اين طرح و بررسي دقيق تمام مومياييها در آزمايشگاه مربوطه اظهار اميدواري کرد که بهزودي اسرار شگفتآوري از آنها کشف شود.
M/108
انتهای پیام/