به گزارش ميراث آريا(CHTN)،\" علي‌اکبر اشعري\" رئيس کميته ملي حافظه جهاني و مشاور فرهنگي رئيس جمهور با بيان اين مطلب گفت: با توجه به شرايط و وضعيت نسخ خطي منطقه، آموزش نسخه‌شناسي و مرمت و تدوين فهرست نسخ خطي به عنوان دو برنامه از طرف کميته ملي حافظه جهاني ايران به يونسکو پيشنهاد خواهد شد.

رئيس سازمان اسناد و کتابخانه ملي جمهوري اسلامي ايران افزود: با توجه به اهميت و شهرت جهاني آثار پيشنهادي براي بالابردن ضريب موفقيت آثار به منظور انتخاب نهايي توسط يونسکو و ثبت اثر در حافظه جهاني به محققان مراکز عضو کميته ملي حافظه جهاني در سراسر کشور اعلام شده است تا از هم اکنون براي توليد و انتشار مقاله درباره آثار ارزشمند و پيشنهادي کشور در مراجع و منابع گوناگون داخلي و خارجي اقدام کنند.

اشعري با بيان اينکه با توجه به اين امر که ممکن است در مراکز مذهبي اقليت‌هاي کشورمان آثاري با ارزش فرهنگي جهت پيشنهاد به يونسکو وجود داشته باشد، شروع به رايزني با آنها کرده‌ايم، خاطرنشان کرد: در سفر اخير به فرانسه و ملاقات با آقاي\" کوچيروماتسورا\" مديرکل يونسکو در خصوص ايجاد جايزه حفظ، نگهداري و مرمت نسخ خطي و چاپي مربوط به تمدن ايراني و اسلامي و استاندارد سازي صفحه کليد رايانه براي فارسي زبانان به بحث و تبادل نظر پرداختيم.

رئيس کميته ملي حافظه جهاني ضمن اشاره به ثبت دو اثر وقف نامه ربع رشيدي و شاهنامه بايسنقري در سال 2007 در حافظه جهاني تصريح کرد: قرار است لوح اهدايي يونسکو به کتابخانه تبريز به مناسبت ثبت وقف نامه ربع رشيدي در حافظه جهاني ، همزمان با برپايي همايشي در تبريز پرده برداري شود.

وي همچنين از انتشار کتاب، برگزاري همايش بين‌المللي و چاپ اين وقف‌نامه به عنوان ديگر اقدامات اين کميته به منظور پاسداشت اين افتخار ملي نام برد.

115/

انتهای پیام/

کد خبر 138610038