خسروي هدف از اين بازديد را بررسي وضعيت پيشرفت کار مرمت و بازسازي بناها با توجه به بودجه تخصيصي يافته سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي گردشگري خواند و گفت: به رغم تعداد کار و اعتبارات کم اين سازمان وضعيت ترميم پروژهها رضايت بخش است.
وي افزود: البته مسئولين بايد در تخصيص اعتبارات ملي و استاني به سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري بازنگري کرده و اين اعتبارات را گسترش دهند.
خسروي در خصوص ساخت و سازها در حريم بناهاي تاريخي ميراث فرهنگي که غير مجاز است اظهار داشت: در اين خصوص کميسيون ماده 100 شهرداري متشکل از نماينده شوراي شهر، نماينده دادگستري و نماينده وزارت کشور به صدور رأي ميپردازند و اگر ضرورت ايجاد کند حکم تخريب صادر ميشود.
فرماندار بيرجند در ادامه خاطرنشان کرد: البته هرگونه ساخت و ساز در حريم بافتهاي تاريخي قوانين خاصخود را دارد و بايد قبل از هر گونه و ساخت و ساز به اينگونه موارد توجه کرد.
اسماعيلي، معاون عمراني فرمانداري نيز در ادامه افزود: از محل تملک دارائيهاي استان به ميراث فرهنگي 6ميليارد ريال اعتبار تعلق گرفته که بايد در قالب 18 پروژه هزينه شود.
وي تأکيد کرد:با توجه به تعداد پروژهها و آثار در بافت تاريخي بيرجند، اعتبارات اندک سازمان ميراث فرهنگي و جلب رضايت مردم کار بسيار دشواري است.
\"حسين عباسزاده\"، رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري خراسان جنوبي به وجود بيش از 80 اثر تاريخي ثبت شده در بافت تاريخي شهر بيرجند اشاره کرد و گفت: هدف از اين بازيد آشنايي با وضعيت اقدامات سازمان ميراث فرهنگي بود.
وي تصريح کرد: آگاهي از پيشرفت کارها و اطلاع از کمبودها شايد بتواند در آينده همکاري فرمانداري و شهرداري را براي سازمان ميراث فرهنگي به همراه داشته باشد، چون ترميم دهها خانه قديمي شهر که مردم توقع دارند نسبت به بازسازي و مرمت آن اقدام شود در توان سازمان نيست.
عباس زاده در خصوص ساخت و ساز بناها در حريم آثار تاريخي از جمله مدرسه طالقاني که در حريم سه بافت تاريخي است و ساختمان استانداري که در حريم عمارت رحيم آباد ساخته ميشود، اظهار داشت: از آنجايي که تخريب بناها بعد از احداث به ضرر بيت المال است، لذا در خصوص اينگونه بناها، اگر در ابتداي امر با سازمان ميراث فرهنگي هماهنگ شود از خسارات زيادي جلوگيري خواهد شد.
وي افزود: در خصوص تعريض خيابانها و نماسازي در بافت تاريخي بيرجند با شهرداري و مسکن و شهرسازي هماهنگ شده، همچنين زندگي مردم در بافت تاريخي سبب حيات و پايداري بناها را فراهم ميآورد.
عباسزاده رعايت ارتفاع سازي و همخواني نما با بافت را از ضوابط ساخت و ساز در حريم آثار تاريخي خواند و با اشاره به بخشنامه جديدي که از سوي معاون اول رئيس جمهور ابلاغ شده گفت: در استانها بايد حداقل5 درصد اعتبارات تملک دارايي به سازمان ميراث فرهنگي تعلق گيرد که اميدواريم در تخصيص اعتبارات سال 87 لحاظ شود.
117
انتهای پیام/