نجار گفت: هم اکنون سهم ايران در بازار جهان حدود 405 ميليون دلار است که نسبت به آمارهاي گذشته تقليل يافته است.
وي با اشاره به دلايل رکود بازار فرش و کاهش سهم ايران از آن تصريح کرد: آماري که سازمانهاي بين المللي منتشر مي کنند براساس آماري است که گمرکات هر کشوري آنرا ارائه مي دهد و آماري که گمرک ايران منتشر کرده از واقعيت صادرات بدور است.
نجار افزود: به علت وجود قانون پيمان ارزي، صادرکننده هاي ايراني ترجيح مي دهند صادرات خود را کمتر از آنچه که است نشان دهند بنابراين آمارصادرات فرش ايران ارزش گذاري واقعي نمي شود .
وي علت کاهش تقاضا در بازار فرش دستباف جهان را تغيير در سبک زندگي نسل جديد مردم اروپا و آمريکا و همچنين جايگزين شدن سايرکف پوشها به جاي فرش دانست.
مدير اقتصاد و بازرگاني مرکزملي فرش ايران تصريح کرد: در بازار داخل ايران هم با همين معضل تغيير در الگوي مصرف فرش دستباف روبرو هستيم. بطوري که نسلهاي جديد تمايلي به استفاده از فرش زيرانداز ندارند .
نجار گفت: اما با اين حال هنوز هم فرش ايران محبوبيت خود را در جهان از دست نداده است و هنوز هم هستند کساني که آرزوي در اختيار داشتن يک تخته فرش ايران را در سر دارند.
وي ادامه داد: اگر دولت با امکانات مناسبي که در اختيار دارد، در کشورهاي مختلف به معرفي فرش دستباف ايراني بپردازد، شاهد افزايش تقاضاي فرش ايران در بازار جهاني خواهيم بود.114/
انتهای پیام/