وي افزود: شهرداري و شوراي شهر اين شهرستان زميني را براي ساخت موزه اختصاص ندادهاند و اين موضوع کار ما را با مشکل مواجه کرده است.
نصرتي با بيان اينکه در ابتدا قرار بود حمام درويش به موزه آثار تاريخي اين شهرستان تبديل شود، خاطرنشان کرد: با توجه به وسعت کم اين حمام،نميتوان اين مکان را به موزه تبديل کرد.
به گفته رئيس اداره کل موزهها با وجود مشخص نبودن مکان احداث موزه دماوند هماکنون کارشناسان در حال انجام مطالعات محتوايي ساخت موزه هستند.
نصرتي درباره خريد گاراژ قديمي و تبديل آن به موزه به ميراث آريا گفت: اين گاراژ بسيار قديمي است. ضمن آنکه طبقه بالاي آن محل خواب کارگران است و اين موضوع سنخيت با موزه نداشته و شأن يک مکان فرهنگي را پايين ميآورد. همچنين اعتبار خريد و تملک آن نيز در سازمان ميراثفرهنگي وجود ندارد.
بنا بر اين گزارش ، شهرستان دماوند به دليل قدمتي که دارد نياز به راهاندازي موزهاي براي نمايش سابقه تاريخي خود داشت. طرح راهاندازي اين موزه از دو سال گذشته مطرح و کارشناسان طرح مقدماتي آن را آماده کردند.
لازم به ذکر است که شهرستان دماوند با مساحت 2026 کيلومتر مربع در جنوب سلسله جبال البرز مرکزي و شرق استان تهران واقع شده است که از شمال به استان مازندران، از جنوب به استان سمنان، از شرق به شهرستان فيروزکوه و از غرب به شهرستان هاي شميرانات، تهران و پاکدشت محدود مي شود . مرتفع ترين کوه ايران - قله دماوند - در اين شهرستان قرار دارد.
اين گزارش حاکيست ؛ دماوند يکي از شهرهاي قديمي ايران است که در زمان رونق ري اين شهر نيز آباد بوده است . ليکن به سبب زلزله هاي متعدد خسارات هاي زيادي ديده است . اين شهر در متون قديم به نامهاي گوناگوني از جمله \"دنياوند \" ذکر شده است . فردوسي به دفعات از اين شهر در شاهنامه نام برده است . اين شهر درسال 30 هـ . ق در زمان خلافت عثمان به دست مسلمانان فتح شد.
115/
انتهای پیام/